TDK: ‘Ucube’ hakaret anlamı taşımaz

Güncelleme Tarihi:

TDK: ‘Ucube’ hakaret anlamı taşımaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 23:00

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta yıktırılan ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli için “ucube” dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında, Türk Dil Kurumu’ndan (TDK) mahkemeye gönderilen yazıda, “ucube” kelimesinin olumsuz anlam içermesine rağmen hakaret anlamı taşımadığı belirtildi.

Haberin Devamı

TDK tarafından 12 Şubat 2014’te davanın görüldüğü İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, ‘Ucube’ kelimesinin, “Çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan” diye tanımlandığı belirtildi ve “Bu söz kişinin, bazı kişi ve varlıklara ilişkin kanaatini anlatan kelimedir” denildi.

‘BAŞBAKAN’A BİATIN İFADESİDİR’

Duruşmaya Aksoy’un avukatı Turgut Kazan ile Başbakan Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız katıldı. TDK’nın “ucube” kelimesine dair mahkemeye gönderdiği yazıya ilişkin Aksoy’un avukatı Turgut Kazan “Konuşma metni ele alınmadan yapılan değerlendirme, açıkça Başbakan’a teslimiyet ve biatın ifadesidir” dedi. Mahkeme, Kars Belediyesi tarafından Aksoy’a yaptırılan ve bu beyan sonrası yıkımı nedeniyle işlemi yapan Kars Belediyesi, belediye yetkilileri ve daha önce karar veren kişiler hakkında belediyeyi zarara sokmuşlar ise Kars Belediye Başkanlığı’ndan ve ayrıca İçişleri Bakanlığı’ndan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!