TCK hakkında peşin suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

TCK hakkında peşin suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2006 19:26

Umut, ‘iki kelime yer verir misiniz aşağıdaki konuya’ dedi, tam sayfa yer veriyorum. Öğrencilik yıllarımda benim de bir motosikletim vardı, en küçük model, 125 cc. Bir sene kadar kullandım. Güzel havalarda Allah için büyük bir keyifti. Hele hele arkaya güzel bir kız atıp, ‘Aix kırsalı’na, orman yollarında gezmeye gitmek, sonra bir kenara çekip, ağaç dibinde, eee… piknik yapmak, muhteşemdi.

Haberin Devamı

Yağmurlu ve buzlu havalarda ise bir facia…

 

Kaç kere donuma kadar ıslandığımı, derse sırılsıklam girmek zorunda kaldığımı, üstümdekiler kurudukça bu sefer kaşıntılar bastığını bilirim. Bir de motosikletim çok hafif olduğundan, otoyollarda kamyon yanından geçerken savrulur, her seferinde düşecek gibi olurdum.

 

Bir kez buzda uçtuktan (gece yol buzlanmış fark edemedim), bir kere de ben kırmızı ışıkta durup, arkamdaki araç duramayınca uçtuktan sonra… bu tehlikeli hevesten vaz geçtim.

 

Yani aşağıdaki basın açıklamasını motosikletçi dostların can güvenliği açısından destekliyorum ama, bir kere daha… AMAN ÇOK DİKKATLİ OLUN, HELE HELE BİZİM MEMLEKETTE demeden edemiyorum.

Haberin Devamı

 

Gelelim (mayıstan kalma) basın açıklamasına…

 

*

 

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

 

Aylardan henüz Mayıs, sıcaklar daha bastırmadı. İki haftadır motosikletlerimizle İstanbul-Ayvalık-İzmir ve İstanbul – Kütahya-Afyon-Antalya hattını gittik ve geldik.

Karayolları genel Müdürlüğünün bizlere reva gördüğü yol durumu şudur : Adı geçen yollar boyunca tüm yeni yapılan ve yeni tamir gören asfaltlar erimekte ve yüzeyde ıslak ve kaygan bir tabaka oluşturmaktadır. Bu kayganlığı önlemek adına ise yola kamyondan yer yer kürek ile taş tozu atılmaktadır.

 

Motosikletçiler olarak sormaktayız :


- Karayolları Genel Müdürlüğünün şu an Türkiye de iki milyon motosiklet sürücüsü olduğundan ve yılda artık 350 bin motosiklet satıldığından haberi var mıdır ?

- Yol standartları dört tekerlekli araçlara göre mi belirlenmektedir?

- Erimiş ve kaygan hale gelmiş asfalt dört tekerlekli araçlar için bile tehlike yaratırken, iki tekerlekli araçların her an kayma riski ile yollarda olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bilinmekte midir?

Haberin Devamı

- Mıcır nedeni ile ölümler basında yer alınca yeterli olmasa da bu konuda tedbirler alınmıştır, mayıs ayında erimeye başlayan asfaltlar için önlem alınması düşünülmekte midir, ya da motosikletçilerin yollarda kayıp düşüp ölmesi mi beklenmektedir ?

- Komşumuz Yunanistan ile aynı iklime sahibiz, ne Yunanistan’ın bırakın ana yollarında, ada yollarında bile eriyen asfalt görmedik, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde eriyen asfalta rastlamadık. Bu denetimsiz ve kalitesiz asfalt üzerinde her an düşme korkusu ile sürmek alın yazımız mıdır yoksa ihmal yada suistimal sonucu mudur?

 

Cumhuriyet Savcılarımızı suç duyurusunda bulunuyoruz, Karayolları Genel Müdürlüğünün asfalt kalitesi kazalara ve ölümlere neden olacaktır. Eriyen asfalt ile ilgili soruşturma açılmalı, bunun sebebi denetim eksikliği yada müteahhit firma suistimali olup olmadığı ortaya çıkartılmalıdır. Asfaltın erimesini önleyecek tedbirlerin hemen alınması sağlanmalı, eksik ya da hatalı malzeme kullanımı var ise derhal düzeltilmelidir.

Haberin Devamı

Aksi halde bu nedenle yollarda canını kaybedecek insanların vebali Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olacaktır.

 

Emrah Soyuer

 

Harley Owners Group (H.O.G.) Türkiye Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!