TBMM'de özürlü krizi devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

TBMMde özürlü krizi devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 13:50

Torba Yasa Tasarıyla getirilen özürlü düzenlemesine ilişkin kriz soğumaya bırakıldı. Dün akşam Çalışma Bakanı Dinçer ile AKP'nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva ve muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan duygusal ve sert tartışmalarla tansiyonun yükselmesinin ardından kriz bugüne bırakılmıştı.

Haberin Devamı

BAKAN DİNÇER: MADDEYİ GERİ ÇEKİYORUM

 

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Dün akşam Komisyon toplantısı Bakan Dinçer'in, "Ben bu kadar eleştiriye tahammül edecek biri değilim. Ayrımcılıkla suçlanan bakan olmak istemiyorum. Tamam bundan sonra özürlü istihdamı konusunda ihtiyatlı duracağım, maddeyi tümden geri çekiyorum." sözleriyle kapanmıştı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın, Bakan'ın maddeyi geri çektiğine ilişkin sözlerini dikkate almaksızın toplantıyı kapattığını ilan etmişti.

 

AKP YÖNETİMİ DEVREDE

 

Bugün maddenin geri çekilip çekilmeyeceğine ilişkin bu talebin oylanması bekleniyordu ki; Komisyon toplantısı öncesinde Bakan Dinçer AKP Grup Başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Bekir Bozdağ ile biraraya geldi.

 

Haberin Devamı

Daha sonra da Komisyon toplantısına geçildi. Ancak  Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın, Çalışma Bakanı Dinçer'in "Maddeyi tasarıdan çıkarın" talebini görüşmeye açmadı. Çalışmayı bir sonraki maddeden başlattı. Muhalefet milletvekillerinin, 'maddeden vaz mı geçtiniz, neden görüşmüyoruz' soruları üzerine Açıkalın,"Yeniden döneceğiz zaten 57. madde de bekliyor, birlikte görüşürüz" dedi.

 

Açıkalın'ın sözünü ettiği 57 madde ise slikozis hastalağı nedeniyle çalışamayan işçilerle ilgili hükümler içeriyor. SÖzkonusu madde de dün atlanarak sonraya bırakılmıştı.

 

BENİM İÇİN ZOR BİR DURUM ÇÜNKÜ İKTİDAR VEKİLİYİM

 

Özürlülerle ilgili itirazlarına devam eden Ayva, Komisyon toplantısı için Meclis'te hazır bulundu. Ayva, gazetecilerin soruları üzerine, "64. madde de çekilebilir. İkinci fıkra da çıkarılabilir. iki si de aynı değerde. Çok zor bir durumdu benim için. Çünkü iktidar partisi milletvekiliyim. Kendimi ifade etmekte çok zorlandım" dedi.

 

Haberin Devamı

Ayva konuyla ilgili olarak parti yöneticilerinden biriyle konuşup konuşmadığı sorusu üzerine, "Hiç kimse beni aramadı, kimseyle konuşmadım. Ama maddenin ya da ayrımcılık fıkrasının çıkarılması için mücadeleye devam edeceğim" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!