TBMM'de gece programı değişti, CHP katılmama kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

TBMMde gece programı değişti, CHP katılmama kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 14:44

Protokol konuşmaları programdan çıkarıldı. CHP, bu değişikliğin ardından programa katılmama kararı aldı. Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Meclis’teki 15 Temmuz anma etkinliklerine yeniden katılmama kararı alması ile ilgili sorulan soruya ilişkin, 'CHP’nin kendi kararıdır. Günde 5 karar değiştiriyorlar' dedi.

Haberin Devamı

TBMM'de gece yapılacak programda değişiklik yapıldı. Protokol konuşmaları programdan çıkarıldı. Sadece Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı konuşacak. CHP, programdaki değişikliğin ardından gece yapılacak anma programına katılmama kararı aldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kahraman’ın anma için gönderdiği 3 ayrı davetiyeyi göstererek şöyle dedi:

''NEZAKETSİZ VE BECERİKSİZ''

“Üçünün de altında Kahraman’ın imzasının olduğu bu davetiyelerin ilkinde sadece AKP Genel Başkanı ile kendisinin konuşma yapacağı yazıyor. Sonra Başbakan ve MHP Genel Başkanının da konuşacağı haberleri kamuoyuna yansıyınca, bizim itirazımız üzerine ikinci bir davetiye daha gönderdi. Bunda, liderlerin de konuşacağı belirtildi. Biz bu programa katılacağımızı ifade edince, Meclis Başkanı tuhaf bir açıklama yaparak programda sadece kendisinin ve AKP Genel Başkanının konuşacağını söyledi. Sonra da bununla ilgili 3. davetiye geldi. Görülüyor ki Meclis Başkanı nezaketsiz ve beceriksiz bir tutum içindedir.

Haberin Devamı

''SARAY'DAN TALİMATLA DEĞİŞTİRMİŞTİR''

Demek ki her söylediğini kırk defa düşünmek, nerelerden talimat alarak program yaptığına bakarak karar vermemiz gerekiyor. Büyük ihtimaldir ki Saray’dan aldığı talimatla programı değiştirmiştir. Muhtemeldir ki azarlanmıştır. Genel Başkanımızın konuşmasından korkmuşlardır. Çünkü konuşmasıyla halkın 15 Temmuz’unun dili olmuştur. Bizim bu programa katılıp gerçekleri ifade etmemizden korkuyorlar. Meclis Başkanı, Saray’ın 15 Temmuz’unu halkın kafasına kazımak istiyor, ancak biz buna fırsat vermeyeceğiz. Halkın 15 Temmuzu’nu unutturmayacağız. O nedenle programa katılmama kararı aldık.”

''AYIPTIR''

Tezcan, Kahraman’ın Meclis’te açtığı sergideki kullanılan fotoğraflara da tepki göstererek, “Ayıptır. Bu anlayışla darbelerle mücadele edilemez. O gece kafamıza bombalar yağarken hepimiz Meclis’teydik. Ama fotoğraflarda sadece AK Partililere yer verilmiş. Bu bir kaçışın ve kompleksin ifadesidir. Ancak darbenin siyasi ayağını gizlemeye güçleri yetmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

CHP'LİLERDEN ALBÜM PROTESTOSU

CHP'li vekiller TBMM tarafından dağıtılan 15 Temmuz albümlerinde kendi fotoğraflarına yer verilmemesini protesto etti.  

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Meclis’teki 15 Temmuz anma etkinliklerine yeniden katılmama kararı alması ile ilgili sorulan soruya ilişkin, “CHP’nin kendi kararıdır. Günde 5 karar değiştiriyorlar” dedi.

TBMMde gece programı değişti, CHP katılmama kararı aldı

Ayrıntıları ve sabahın ilk ışıklarına dek sürecek 15 Temmuz etkinlerini canlı aktaracağız..

TBMMde gece programı değişti, CHP katılmama kararı aldı

SON 24 SAATE NE OLDU?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!