TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin 63. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin 63. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı


TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, "Son zamanlarda ülkemizde görülmekte olan laik Cumhuriyetimize yönelik saldırılar, insanlık dışı, vahşet görüntüleriyle dolu eylemler, başta milletimizin sağduyusuyla ve devletimizin kararlılığı sayesinde kısa sürede son bulacak, hatta hafızalarımızdan silinecektir" dedi.

Akbulut, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin 63. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, laiklik ilkesinin Türk milletinin hür iradesinde gücünü bulan, demokratik Cumhuriyet’in temel taşlarından birisi olduğunu ifade etti. Akbulut, mesajında şunları kaydetti:

"Laiklik, Büyük Önder Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma azmindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş yapısını korumanın, milli birlik ve inanç hürriyetinin en önemli güvencesidir.

Milletimiz, yeni binyılda daha mutlu ve daha müreffeh bir şekilde Büyük Atatürk’ün inkılap ve ilkeleri ile aydınlık bir geleceğe kararlılıkla yürümektedir.

Son zamanlarda ülkemizde görülmekte olan laik Cumhuriyetimize yönelik saldırılar, insanlık dışı, vahşet görüntüleriyle dolu eylemler, başta milletimizin sağduyusuyla ve devletimizin kararlılığı sayesinde kısa sürede son bulacak, hatta hafızalarımızdan silinecektir.

Fikir, inanç ve vicdan hürriyetinin egemen olduğu bu çağda gelişmiş ülkelerin ortaçağda yaşadığı taassubu ülkemizde yaşatmak isteyenlerin sonunun hüsran olacağından hiç kimse, kuşku duymamalıdır. Demokratik ve laik Cumhuriyetimiz, sonsuza kadar yaşayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!