TBMM Başkanı Toptan: Ülkeyi bölmek isteyenler avucunu yalar

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı Toptan: Ülkeyi bölmek isteyenler  avucunu yalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 16:51

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “(Teröristler) bu toprakları huzursuzluk çıkartıp bölmek mi istiyorsunuz? Avucunuzu yalarsınız. Bu topraklardan bir çakıl taşı almak isteyenlerin kafasına kayalar parçalanır” dedi.

Haberin Devamı

 Toptan, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütünlüğü için çarpışan tüm askerlere ve güvenlik kuvvetlerine başarılar dilediğini söyledi.

Vatan uğruna şehit düşen ve gazi olanların büyük fedakarlıklarının boşuna olmadığını anlatan Toptan, şöyle konuştu:
“Türkiye, terörle mücadelede zaafa uğratılmak, belki caydırılmak isteniyor. Birtakım hesaplar peşinde olanlara şunu söylemek istiyoruz. Teröristler, sizin hedefiniz ne? Bizi tek tek öldürüp bitiremezsiniz. Son nefesine kadar bu millet, bu toprakları nasıl devlet yaptıysa öyle de korumayı bilecektir. Siz bizim demokrasimizi mi geriye götürmek istiyorsunuz? Bunu da başaramazsınız. Hem terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz, hem de demokrasimizi yaşatacağız. Geliştirerek yaşatacağız. Bu toprakları huzursuzluk çıkartıp bölmek mi istiyorsunuz? Avucunuzu yalarsınız. Bu topraklardan bir çakıl taşı almak isteyenlerin kafasına kayalar parçalanır. Kimse vatanımızı bölemez.”

Haberin Devamı

Toptan, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü etrafında herkesin toplanmak zorunda olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Ondan sonra her şeyi tartışabilir ve konuşabiliriz. Memleket meselelerini, bölgeler arasındaki eşitsizlikleri bunların hepsini konuşuruz. Ama vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü kimseyle ne tartışırız, ne de konuşuruz. Bu milletimizin doğusuyla batısıyla, güneylisiyle kuzeylisiyle ortak anlayışıdır. İnşallah terörü durdurarak yok ederiz. Bu mücadeleden kimse vazgeçemez. Bu konuda TBMM, Hükümetimiz ve en başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere bütün güvenlik güçlerimiz kendilerine düşen görevi eksiksiz yerine getirme konusunda kararlıdır. Sizleri bu vatan unutamaz. Unutursa, Türkiye geleceğini unutmuş olur. Aziz şehitlerimize rahmet diliyorum.”

ŞEHİT YAKINININ GÖZ YAŞLARI

Bir şehit yakını kadının, “Apo'yu niye besliyorsunuz, bu vatandaşın ekmeğini niye yediriyorsunuz?” diyerek ağlaması üzerine Toptan, “Adalet cezasını verdi. Ölünceye kadar hapiste kalacak. Bizim adaletimiz hükmetti. Ölünceye kadar orada bir hücrede kalacak. Biliyorsunuz ki idam cezaları bütün dünyada ve bizde kaldırıldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz'a TBMM madalyası takdim eden Toptan, şunları söyledi:
“Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de müjdelediği kullardan olduğu için onlara böyle madalyalar bir şey ifade etmez. Çünkü onlar vatanları uğruna mücadele ederken şehit ya da gazi olan yavrularımızdır. Onlara şükran borçluyuz.”
Yorulmaz ise Toptan'a, Zonguldak Şehit ve Gaziler Albümü hediye etti.

-TEZKERE-

Toptan, şehit aileleriyle bir süre basına kapalı görüşmesinin ardından dernek çıkışında bir gazetecinin tezkere ile ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Tezkerenin pazartesi günü gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Ama Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda hafta başında TBMM'ye geleceği anlaşılıyor. Hemen gündeme alacağımızı düşünüyorum. Tezkerenin kapsamı hakkında şu anda bir şey söyleme imkanı yok. Çünkü, tezkere gelmeden onu bilme şansımız yok. Terörle mücadele anlamında TBMM ne yapmak gerekiyorsa onu eksiksiz yerine getirecektir. Şu anda kendimi TBMM Genel Kurulu'nun yerine koyup bir şey söyleyemem. Ama, TBMM'nin değerli üyeleri 548 milletvekili Türkiye'nin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yemin etmiş insanlardır. O nedenle Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ettiğimiz yeminin gereği neyi gerektiriyorsa o yönde karar verilecektir.”

ABD'DEKİ ERMENİ TASARISININ KABULÜ

Haberin Devamı

Toptan, 1915 yılı olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları hakkındaki tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:
“Fevkalade yakışıksız bir karar. Kesinlikle Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyecek bir karar. Umuyorum ki Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda bu ele alınmaz. Yahut ele alınacak olsa bile kabul edilmez. Birkaç kişinin kişisel menfaati ya da kaprisi uğruna Türkiye-ABD sağlam ilişkilerinin bozulmasına ABD izin vermez diye düşünüyoruz. Tersine karar çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerine kurulan bir devlettir. Birtakım yerlerin, birtakım devletlerin gayretiyle kurulmuş devlet değildir. Dağılan Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden çıkan genç bir Cumhuriyettir. O nedenle bu topraklarda bin seneden beri varız. Bin sene daha var olmaya devam edeceğiz. Burada var olmak için kimsenin müsamahasına ihtiyacımız yoktur. Destek olursa olur, olmazsa biz yolumuza devam edeceğiz.”

İNCİRLİK ÜSSÜ

TBMM Başkanı Toptan, İncirlik Üssü'nün koz olarak kullanılıp kullanılmayacağının sorulması üzerine de “Elbette ki Türk Silahlı Kuvvetleri bütün alternatifleri alternatif olarak değerlendiriyor, üzerinde duruyor. Bekleyip görmek lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!