Tayyip eşinin başını da açar

Güncelleme Tarihi:

Tayyip eşinin başını da açar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:50

DYP yeni oluşumun lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik üslubunu her geçen gün sertleştiriyor. DYP'nin internet adresinde yapılan bir yorumda, Erdoğan'ı kızdıracak değerlendirmelerde bulunuldu.

‘‘Cem Boyner'i Yalnız Bırakanlar’’ başlıklı yazıda, Erdoğan'ın başını çektiği oluşum; geçtiğimiz yıllarda işadamı Cem Boyner tarafından kurulan ancak bir varlık gösteremeyen Yeni Demokrasi Hareketi ile karşılaştırıldı. Yenilikçilerden ‘‘eskiciler’’ diye söz edilirken, Erdoğan, değişim mesajları nedeniyle üstü örtülü olarak oportünizmle suçlandı. Sayfada Erdoğan'ı kızdıracak şu ifadelere yer verildi:

EŞİNİ DE AÇAR

‘‘Sokaktaki genç kızları yanaklarından öpen sayın Boyner'i hiç kimse yadırgamıyordu. Çünkü o hiç bir zaman kadın eli sıkmanın veya bir kadını yanaklarından öpmenin (günah) olduğunu söylememişti... Ama Sayın Boyner'in yaptığını sayın Erdoğan yapıp da sokakta gördüğü genç kızları şapır-şupur öpünce yadırganıyor. Ayıp oluyor... Yadırganıyor çünkü daha bir kaç ay öncesine kadar, (günah) diye kadın eli bile sıkmıyordu... Yarın bir gün de türbanlı eşini sırtı açık elbiselerle sosyete düğünlerine götürüp, tango yaparken görürsek biz hiç şaşırmayacağız... Şaşırmayacağız çünkü oportünizmde her şey mübahtır...’’

BÜYÜK SAVAŞ

Öte yandan, Yenilikçiler, Erdoğan için, ‘‘Hoca'dan çok daha radikal’’ diyen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e sert yanıt verdiler. Çiller ile Erdoğan arasında, ilk olarak 7 yıl önce Çiller'in Başbakanlığı döneminde başlayan kavga, yeniden alevlendi. Erdoğan için önce, ‘‘O, Erbakan Hoca'nın rakibi, bizim zeminlerimiz farklı’’ diyen Çiller, şimdi de, ‘‘Bana göre Tayyip Erdoğan daha katı bir geçmişten geliyor. Erbakan'a göre daha radikal bir İslamcıdır. Hiç şüpheniz olmasın’’ demişti. Erdoğan'ın kurmaylarından, Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz Çiller'i yanıtlarken, ‘‘Bu, korkunun ve tükenişin ayak sesleridir. Kim ne derse desin, bizim bir sonraki adımımız, iktidara yürüyecek partimizi kurmak olacaktır’’ dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!