Tavuk heykelini de temizlediler

Güncelleme Tarihi:

Tavuk heykelini de temizlediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 11:16

Tavukçuluk merkezi Mudurnu'da kuş gribi önlemleri kapsamında yapılan temizlik çalışmaları sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Temizlik çalışmaları çerçevesinde bakıma alınan 2.5 metre boyunda, 1.5 metre enindeki tavuk heykeli, İlçem Tavukçuluk yetkilileri tarafından hortumla yıkandı. Mudurnu'da faaliyet gösteren İlçem Tavukçuluk yetkilileri, yaptığı açıklamada, ilçede bugüne kadar kuş gribi virüsüne rastlanmadığını bildirdiler.

Kuş gribinin tavukçuluk sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirten yetkililer, “Bu hastalık sektör olarak hepimizi etkiledi. Satışlarımız durma noktasına geldi. Biz de Mudurnu'nun simgesi konumundaki bu heykeli temizleyerek, konuya gösterdiğimiz hassasiyeti vurgulamaya çalıştık” dediler.
Yetkililer, tavukçuluk sektöründeki birçok firmayı bünyesinde barındıran Bolu'da bugüne kadar kuş gribi virüsüne rastlanmadığını, ancak bölge halkı ve özel sektörün hastalıktan korunmak için yoğun çaba harcadığını kaydettiler.

Haberin Devamı

ERZURUM'DA HAYVANINI SAKLAYANLAR İHBAR EDİLİYOR

Erzurum'da, kuş gribi ile mücadelenin en etkin çözümünün itlaf

/images/100/0x0/55eb0b04f018fbb8f8a74e7b
olduğu bildirilmesinin ardından vatandaşlar, kanatlı hayvanını saklayanları ihbar etmeye başladı. Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, tavuklarda kuş gribi vakasının görülmesinin ardından başlatılan itlaf çalışmalarına, vatandaşlar önemli destek veriyor.

İtlaf çalışması yapılan yerlerde bazı yetiştiricilerin hayvanlarını sakladığını belirten yetkililer, saklanan hayvanların da o yerleşim birimindeki vatandaşlarca kendilerine bildirildiğini ifade etti. Komşunun komşusunu ihbar etmesiyle kanatlı hayvanların itlafı çalışmalarında büyük ilerleme kaydeden Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, şimdiye kadar yaklaşık 60 bin kanatlı hayvanın itlafını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Tavuk ölümlerinin görüldüğü ve kanatlıların itlafının yapıldığı yerleşim birimlerinde hastalıkla ilgili bilgilendirme çalışması da yapan Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar arasında hastalıkla ilgili gerekli duyarlılığın oluştuğuna inanıyor.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Kuş gribi ile mücadelede en etkin çözüm yolunun tüm kanatlı hayvanların itlafı olduğuna inanan vatandaşlar, bu hastalığın bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyor. Yetkililerin itlaf çalışmalarında talep ettiği yardım çağrısına cevap vermek için çaba gösteren vatandaşlar, kanatlı hayvanını saklayanları tespit ederek, telefonla Tarım İl Müdürlüğü'ne ihbar ediyor. Kuş gribi virüsünün hızlı bir şekilde yayılması karşısında tedirgin olan bazı vatandaşların ise hastalık olmadığı halde yaşadıkları köy ya da beldelerdeki hayvanların da hastalıklı olabileceğini düşünerek, itlaf edilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!