Tatyana: "Türkler çok yardımsever"

Güncelleme Tarihi:

Tatyana: Türkler çok yardımsever
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 20:42

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi yakınlarında 4 gün önce geçirdikleri trafik kazasında yaralanan 3'ü yabancı uyruklu 4 üniversite öğrencisi hastaneden taburcu edildi.

Son olarak hastaneden taburcu edilen Rusya uyruklu Tatyana Dmitriyeva, “Hastanede kaldığım süre içinde herkes benimle yakından ilgilendi. Türkler çok yardımsever” dedi.

Sivrihisar- Afyonkarahisar karayolunun 10'uncu kilometresinde 27 Temmuz 2009 tarihinde meydana gelen olayda Hırvatistan uyruklu Rahim Zeca yönetimindeki 06 UJ 128 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucunda şarampole uçmuştu. Kazada sürücü Rahim Zeca ile otomobilde bulunan Rusya uyruklu Tatyana Dmitriyeva, Belarus uyruklu Lüdmila Alakseykhuk ile Türk öğrenci Mehmet Ali Aksoy yaralanmışlardı. Yaralı 4 öğrenci kaldırıldıkları Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

TÜRKÇE EĞİTİM İÇİN GELDİLER

Öğrencilerin Ankara Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi'nde (TÖMER) Türkçe eğitimi gördükleri, kiralıkları otomobille gezmek amacıyla gittikleri İzmir'den dönerken Sivrihisar yakınlarında geçirdikleri kazada yaralandıkları belirtildi. Yaralı öğrencilerden Mehmet Ali Aksoy, Rahim Zeca ve Lüdmila Alakseykhuk tedavilerinin tamamlanmasından sonra dün hastaneden taburcu edildi.

Son olarak bugün hastaneden taburcu edilen Moskova Devlet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan Tatyana Dmitriyeva, Türkler'in çok yardımsever olduğunu söyledi. Tatyana, “Hastanede kaldığım sürece doktorlar ve hemşireler benimle yakından ilgilendi. Ankara'da eğitim gördüğüm yerdeki Türk öğrenciler de beni ziyaret etti. Türkler gerçekten çok yardımsever. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ANNESİ: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tatyana Dmitriyeva'yı hastaneden almaya, annesi Elena Dmitriyera, arkadaşı Hanna Dzeviatchanka ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Rus uyruklu Amine Aygistova geldi. Elena Dmitriyera, “Bir anne olarak çocuğumu yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Başka bir ülkede benim kızıma sahip çıktılar bu olay beni çok duygulandırdı. Zaten Türkler'e karşı bir önyargımız yoktu. Kızım Moskova'da Türk edebiyatı okuyor. Biz Türkiye'yi baştan beri seviyorduk. Türkler'in yardımseverliğini bir kez daha gördük” diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Amine Aygistova, yaralı öğrencilerin tamamının hastanede gerekli tedavilerinin tamamlanıp taburcu edildiklerini belirtti. Aygistova, “Öğrenciler hastaneden oldukça mutlu ayrılıyorlar. Buradan ne ders çıkarılabilir? Herkesin başına böyle olaylar gelebilir. Ben bir Rus vatandaşı olarak bir şeyi vurgulamak istiyorum. Çocuklar buraya Türkçe öğrenmek için geldiler ama sadece Türkçe dersini değil Türklerin dostluğunu, yardımseverliğini de gördüler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!