Tatlıses'e ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

Tatlısese ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 14:44

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davada ifade veren mağdur Hüseyin Bozan, “Bu davada ifade vermemem için İbrahim Tatlıses bizzat ya da adamlarını göndererek beni duruşmaya girdiğim takdirde öldürmekle tehdit etmişlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Hüseyin Osman Selçuklu, Ertuğrul Çakır, Tamer Topsakal ve Siyami Gündüzoğlu ile sanık avukatları katıldı.

Mağdur Hüseyin Bozan, 2001-2002 yılları arasında İbrahim Tatlıses'in korumalığını yaptığını belirterek, “Tatlıses'in, 14 Ekim 2002 tarihinde, kendisinden Derya Tuna'yı öldürmesini istediğini ve bunun karşılığında 500 bin dolar vereceğini söylediğini” iddia etti.

“İbrahim Tatlıses'in, olay günü kendisini Günay Restoran civarına bıraktığını” ileri süren Bozan, daha sonra Derya Tuna'nın ayağına doğru ateş ederek baldırından yaraladığını, bu sırada çevrede bulunan bir gazetecinin de yaralandığını, bu olay nedeniyle 11 yıl hapse mahkum edildiğini ve 4 yıl cezaevinde yattığını söyledi.
“Tatlıses'i çok sevdiği ve saydığı için yargılanması sırasında mahkemede başka bir hikaye uydurduğunu” savunan Bozan, hapisteyken Tatlıses'in kendisine bakmadığını ve hiç para vermediğini belirtti.

Haberin Devamı

Cezaevinden çıktıktan sonra Tatlıses'i telefonla aradığını, ancak görüşemediğini kaydeden Bozan, “telefona çıkan sekretere maksadını aşan sözler söylediğini, bunun üzerine Tatlıses'in, daha sonra kendisini arayarak ölümle tehdit ettiğini, 'Sana araba, ev vereyim. Sus' şeklinde sözler sarf ettiğini” iddia etti.

Daha sonraki günlerde isminin Kasım Zengin olduğunu sonradan öğrendiği Emre Köroğlu adlı şahsın kendisini aradığını, Tatlıses ile aralarındaki konuya ilişkin konuşmak istediğini aktaran Bozan, ancak bu kişinin, daha önceden belirledikleri buluşma yerine gelmediğini ve görüşemediklerini kaydetti.

İbrahim Tatlıses'in korumalarından “Ayı Nuri” lakaplı kişinin, kendisini telefonla aradığını ve sonra bir çay bahçesinde buluştuklarını belirten Bozan, söz konusu kişinin yanında iki kişi daha bulunduğunu, daha sonra bu kişilerin, kendisini silah zoruyla “İbo Show” adlı programın yapıldığı televizyon binasına götürdüğünü ileri sürdü.

Burada Kasım Zengin ile dostane bir şekilde konuştuklarını belirten Bozan, Zengin'in, İbrahim Tatlıses ile görüşüp mağduriyetini gidereceğini söylediğini ifade etti.
Programdan sonra, İbrahim Tatlıses ile soyunma odasında görüştüklerini aktaran Bozan, Tatlıses'in kendisine “Olayı, daha önce seninle adı geçen kişilerin üzerine at, benimle ilişkilendirme. Bu durumda sana vaat ettiğim parayı Salı günü veririm” dediğini iddia etti. Bozan, söz konusu konuşmanın, gizli kameraya alındığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Kendisinin de bu teklifi kabul ederek oradan ayrıldığını belirten Bozan, daha sonra parayı almak için Tatlıses'i telefonla aradığını söyledi. Bozan, “Telefonda kendisine küfür eden Tatlıses'in 'Konuştuğun her şey kamerada kayıtlıdır. Sana hiçbir şey vermeyeceğim. Hakim ve savcılar benim adamlarımdır. Bana bir şey olmaz. Bu kaseti verip seni tekrar cezaevine yollatırım' şeklinde sözler sarf ettiğini” iddia etti.

“ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM”

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde süren davanın sanıklarından sadece İbrahim Tatlıses ve Kasım Zengin'i tanıdığını kaydeden Bozan, “Bu davada ifade vermemem için İbrahim Tatlıses bizzat ya da adamlarını göndererek beni duruşmaya girdiğim takdirde öldürmekle tehdit etmişlerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı


“İbrahim Tatlıses'in, daha önceden yeğenim diye tanıştırdığı bir kişinin de aralarından bulunduğu kişilerce 2007 yılının Ramazan ayında kendisine silahlı saldırı bulunulduğunu” ileri süren Bozan, söz konusu saldırıda, 11 yerinden kurşunla yaralandığını söyledi. Saldırganlardan birinin, olay sırasında, “Nefesini kesemedik ama kalbini doldurduk” diye kendisine bağırdığını kaydeden Bozan, “olay öncesinde yaptıkları bir telefon görüşmesinde de İbrahim Tatlıses'in, kendisine 'Nefesini kesip, kalbini doldururum' şeklinde tehditte bulunduğunu” savundu.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Bozan'a, ifadesinde belirttiği telefon kayıtlarını getirmesi için süre verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

İbrahim Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin ise Bozan'ın ifadelerinin “tutarsız, asılsız ve yersiz” olduğunu ve çelişkiler taşıdığını öne sürerek, söz konusu beyanları kabul etmediklerini kaydetti.

Girgin, “Yazılı olarak ayrıntılı şekilde, Bozan'ın ifadesinin doğru olmadığına dair beyanda bulunmak için süre talep ediyorum. Gerekirse müvekkilim İbrahim Tatlıses'i mahkeme huzurunda bizzat hazır edeceğim” dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, Tatlıses'in avukatı Girgin'e, mağdur Bozan'ın ifadesine karşı diyeceklerini ve kanıtlarını sunması için süre verilmesine karar verildiğini açıkladı.


Mağdur Hüseyin Bozan'a da ifadesinde belirttiği kaset ve telefon kayıtlarını mahkemeye sunması için süre verilmesine karar veren mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!