Tatile gidiyorsunuz, pek güzel! Ya hırsızlar?

Güncelleme Tarihi:

Tatile gidiyorsunuz, pek güzel Ya hırsızlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bayramı evinizde geçirip, sömerstrde bir yerlere kaçmayı düşünüyorsunuz. Ya hırsızlar? Korkmayın. Küçük önlemler alarak, onları şaşırtabilir, aynı zamanda polislere teşhis sırasında çok faydalı olabilirsiniz. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ‘Polis Halkla İlişkilerin Halk Eğitim Açısından Değerlendirilmesi’’ başlığı altında bir master tezi hazırlayan Komiser Aydın Bedirhan, hırsızlık, mal ve can güvenliğine yönelik suçlara karşı insanların ne gibi önlemler alması gerektiğini açıklıyor.

Tatile giderken komşunuzdan posta kutunuzu sürekli boşaltmasını rica edin. Çünkü posta kutunuzda biriken mektuplar ve faturalar hırsıza sizin evde olmadığınıza ilişkin mesaj verir.

Otomobilinizi çok kısa süreli olarak bile terk edecek olsanız, yolun gidiş istikametinin ters yönüne bırakınız ki, herhangi bir çalınma teşebbüsünde size az da olsa zaman kazandırsın.

Gece aracınızı ışıklandırılmış yerlere bırakmaya özen gösterin ve kesinlikle kızaklı teypleri tercih edin. Çantanızı da arabada bırakmayın aksi halde hırsızların iştahını kabartmış olursunuz.

Kredi kartlarınızdan para çektiğinizi gösterir dekontları mutlaka saklayın. Ve zaman zaman hesap kesim pusulasıyla karşılaştırın.

Toplu taşıma araçlarında veya insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde çantanızı çaprazlama asın. Hırsızlığın yoğun olduğu bölgelerde yaşıyorsanız fermuarlı çanta kullanmaya özen gösterin.

Cüzdanınızı arka cebiniz yerine iç cebinizde taşımayı tercih edin.

Gasptan sakınmak için kapınızın arkasına güvenlik zinciri taktırın ve gözetleme deliği monte ettirin.

Evinizdeki televizyon, teyp, radyo vb. eşyalarınızı işaretleyin. İşareti kütüphanecilikte kullanılan ve silinmez mürekkep ihtiva eden bir kalemle koyun. Nüfus cüzdanınızın veya sürücü belgenizin seri numarasını eşyanın görünen bir yerine yazın ve bunları bir liste yapıp eşyanın da seri numarasını ekleyip, güvendiğiniz bir yere saklayın. Eşyanızın çalınması durumunda mürekkepli seri numaranız silinmeyeceği için hırsız için sorun olacak ve elden çıkarması güçleşecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!