Tatil yörelerinde müzik keyfi

Güncelleme Tarihi:

Tatil yörelerinde müzik keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

HER biri farklı kökenlerden geliyor.. Farklı ülkelerin vatandaşları. Tam 85 kişiler. Ama aynı dili, müziğin evrensel dilini konuşuyorlar. Notaların büyüsünü, gittikleri her yere, İzmir'e, Bodrum'a, Marmaris'e, Antalya'ya taşıyıp dinleyicilerle paylaşıyorlar. Bu 85 kişiyi buluşturan ise deneyimli orkestra şefi Gürer Aykal.

Yaşları 30'u bile bulmayan genç müzisyenlerden kurulu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile ABD Teksas'tan gelen El Paso Senfoni Orkestrası'nın elemanlarından oluşan karma orkestranın, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgesinde bir dizi konser verdi. Konser Başlıyor sloganıyla düzenlenen turne kapsamındaki ilk konser Efes Antik Tiyatro'da gerçekleşti. Ferit Tüzün'ün Türk Kapriçyosu ile açılan konserde, daha sonra solistler soprano Kishna Davis ile bariton Lawrence Craig sahne aldı. İki konuk solistin sahnede görünmesiyle birlikte olay artık bir klasik müzik konseri olmaktan çıkıp, eğlenceli bir gösteriye dönüştü. Gershwin'in Porgy and Bess operasından bölümler seslendiren ikili, özellikle de bariton Craig, sahnedeki sempatik hareketleriyle büyük ilgi topladı. Efes'te Antik Tiyatro'nun taşlarında danseden, Bodrum Kalesi'nde de şarkısının bir bölümünü izleyicilerle birlikte söyleyen Craig, uzun süre sahneden inmedi.

Aynı coşku bu karma orkestranın Marmaris ve Antalya'da verdiği konserlerde de devam etti. Türk, Amerikalı, Latin kökenli ya da Rus asıllı bu 85 kişiyi biraraya getiren kişi şef Gürer Aykal. Peki bu kadar kişiyi biraraya getirirken herhangi bir zorlukla karşılaşmış mı? ‘‘Hayır ’’ diyor buna da Aykal ‘‘Çünkü her iki orkestrayla da yılladır birlikte çalışıyorum. Her iki orkestrayı da ben biçimlendirdim. Sanırım dünyanın en mutlu şeflerinden biriyim.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!