Tatil Kitabı'na bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Tatil Kitabına bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 15:26

Seyfi Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi “Tatil Kitabı”, Slovakya'da düzenlenen 16. Artfilm Uluslararasi Film Festivali'nden “En İyi Film” ödülü ile döndü.

Haberin Devamı

Yönetmen Seyfi Teoman, Slovakya'nın Trencin ve Teplice şehirlerinde 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 16. Artfilm Uluslararası Film Festivali'ne ilk uzun metrajlı filmi “Tatil Kitabı” ile katıldı.

Festivalde 14 filmle yarışan “Tatil Kitabı”, “En İyi Film”e verilen “Mavi Melek/Blue Angel” ödülünü Nanouk Leopold'un yönettigi Hollanda-Belçika ortak yapımı “Wolfsbergen” filmiyle paylaştı.

Seyfi Teoman, ödülünü festivalin Onur Konugu İsveçli ünlü oyuncu Liv Ullmann'a adadığını belirtti.
Festivalde ana yarışma jürisinin başkanlığını “4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün” filminin Romanyalı yönetmeni Cristian Mungiu yaparken, jüride “Yağmurdan Önce”, “Ben Titov Veles'denim” gibi filmlerle tanınan Makedon aktris Labina Mitevska, Slovak oyuncu Marian Labuda, film eleştirmeni David D'Arcy, European Film Promotion başkanlığının yanı sıra Hollanda ve Berlin Film Festivali gibi pek çok oluşumda danışmanlık ve yöneticilik yapan Claudia Landsberger da yer aldı.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ ÖDÜLLER

Türkiye galasını Nisan ayında 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde yapan “Tatil Kitabı”, Ulusal Yarışma bölümünde “En İyi Türk Filmi” ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödüllerini almıştı.

“Tatil Kitabı” geçtiğimiz günlerde 54. Taormina Film Festivali'nde de “Jüri Özel Ödülü”ne layık bulundu.
Filmin, 12 Eylülde vizyona girmesi planlanıyor.

Yapımcılığını Bulut Film adına Yamaç Okur ve Nadir Öperli'nin üstlendiği filmin başrolünde, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Taner Birsel yer aldı.

Birsel'e, Silifke'de yaşayan amatör oyuncular Tayfun Günay ve Osman İnan ile yarı amatör oyuncular Harun Özüağ ve Ayten Tökün eşlik etti. Filmde, “Rıza” filmiyle tanınan Rıza Akın da konuk oyuncu olarak kamera karşısına geçti.
“Tatil Kitabı”, Silifkeli bir ailenin bir yaz boyunca yaşadıklarını daha çok ailenin küçük oğlu Ali'nin bakış açısından anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!