Taşar'ın eşi 9 saat Harrods'tan çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Taşarın eşi 9 saat Harrodstan çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 02:03

Türkiye'de ekonomik kriz yaşanırken, Dünya Turizm Fuarı için Londra'ya gelen Turizm Bakanı Mustafa Taşar başkanlığındaki 21 kişilik heyet için 6 günlüğüne S sınıfı 5 Mercedes kiralanması tepki çekti.

Bakan'ın eşi Gülderen Taşar'ın da 9 saatini Harrods'ta alışveriş yaparak geçirmesi olaya tuz biber ekti.

Gülderen Taşar, hemen hemen tüm gününü dünyanın en pahalı mağazalarından Harrods'ta geçirirken, günlüğü 350 sterline kiralanan Mercedes'lerden biri dışarıda kendisini bekledi. Bayan Taşar, 09.00'da girdiği mağazadan 18.00'de paketlerle çıktı.

Bu arada Taşar ve beraberindeki heyet için kiralanan 5 adet S sınıfı Mercedes ile 15 kişilik minibüsün 15 bin sterline malolduğu belirtildi. Bu rakam, 1 bakan, 1 müsteşar, 2 müşavir, 7 milletvekili, 10 gazeteciden oluşan heyetin sadece ulaşım masraflarını oluşturdu. Mercedes'leri kiralayan firma yetkilileri, fiyatta indirim yaptığını, S sınıfı yepyeni Mercedes'ler için istedikleri ücretlerin düşük olduğunu kaydetti.

Turizm Bakanı Mustafa Taşar pazar günü Heathrow Havaalanı'na indiğinde, VIP'de karşılamak üzere elçilik makam arabası dışında, 2 Mercedes'in bulunması dikkat çekti. 6 günlüğüne tutulan araçlardan 15 kişilik minibüs ise fuar ile otel arasında sürekli servis yaptı.

Londra Turizm Ofisi'nin Ankara'dan onay alarak tuttuğu araçlar arasında, bir de bir günlüğüne kiralanan otobüs vardı. Turizm fuarı dışında Londra müzelerini ve Türk lokantalarını ziyaret eden heyet için 6 günlüğüne neden bu kadar çok araç tahsis edildiği anlaşılamadı.

İŞİMİZİ KONUŞSUNLAR

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri kabul edilen ‘Dünya Turizm Fuarı’ çerçevesinde görüşmeler yapmak için Londra'ya gelen Bakan Taşar haberlere üzüldüğünü belirterek, ‘‘Yaptığımız işlere bakılsın’’ diye konuştu.

Turizm sektöründe bire bir ilişkilerin çok önemli olduğu hatırlatan Taşar, ‘‘Önümüzdeki yıl için 1 milyon dolar döviz girişi garantiledik, bakan olduğum günden bugüne 85 günde tam 54 bin kilometre yol yaptım. Bütün bunlar Türkiye'nin tanıtımının daha iyi yapılması için’’ dedi.

DEVLETE YÜK OLMADI

Turizm Müsteşarı Savaş Küce de, Türkiye'den 21 kişilik grup geldiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: ‘‘Böylesine önemli bir fuarda heyetin ulaşımı tabii ki minibüs ve arabalarla yapılacaktır. Üstelik elçilik bize araba tahsis etti. Konukların hiçbiri devlete yük olmamıştır, tüm masraflar turizm sektörü tarafından karşılanmıştır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!