‘Taş atan çoçuklar’ bu kez beraat etti

Güncelleme Tarihi:

‘Taş atan çoçuklar’ bu kez beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 17:43

ŞIRNAK’ta geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişini protesto etmek için düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerine taş attıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Agit Ertak ve İsmail Sakur beraat etti.

Şırnak’ta geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Güneydoğu gezisini protesto etmek için düzenlenen izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan, Şırnak eski Belediye Başkanı Ahmet Ertak’ın 18 yaşındaki oğlu Agit Ertak ve 17 yaşındaki İsmail Sakur'un, ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Agit Ertak ve İsmail Sakur ile avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan savcı, sanıkların terör örgütü üyesi olmak ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi.
Sanıklar ise izinsiz gösterilere katılmadıklarını belirterek, beraatlarını ve tahliyelerini talep ettiler. Sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki suçlamalara ilişkin yeterli kadar delilin bulunmadığını belirterek, beraat talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti, mahkeme başkanın muhalefet şerhi koyduğu kararında, sanıklar Ertak ve Sakur’un, yöneltilen suçu işlendiğine dair sabit delillerin olmadığını değerlendirerek beraatlerine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!