Tartışmalı filme bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı filme bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2008 08:10

Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" filmi, Altın Portakal'ın ardından 27'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nden de zaferle çıktı. Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünün büyük ödülü Altın Lale "Yumurta"nın oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen festivalin kapanış galası ve ödül töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Kaplanoğlu, ödülünü sinema oyuncusu Fatma Girik'ten aldı. Festivali bir okul olarak tanımlayan Kaplanoğlu, bu ödülü almakla kendisini mezun olmuş gibi hissettiğini söyledi.
 
Törende, çağdaş Rus sinemasının en önemli yönetmenlerinden Alexander Sokurov'a "Sinema Onur Ödülü" verildi.
 
Ulusal yarışmada; yılın en iyi yönetmeni "Nokta" filmiyle Derviş Zaim seçilirken, yılın en iyi filmi Seyfi Teoman'ın "Tatil Kitabı" filmine verildi.
 
En iyi erkek oyuncu "Ara" filmindeki rolüyle Serhat Tutumluer'in, en iyi kadın oyuncu ödülü ise "Gitmek" filmindeki performansıyla Ayça Damgacı'nın oldu.
 
Radikal okurlarının oylarıyla belirlenen "Radikal Halk Ödülü", "Ulak" filmiyle Çağan Irmak'ın oldu. Festivalde bu yıl ilk kez verilen İnsan Hakları Ödülü'nü de "Kör Dağ" filmiyle Çinli yönetmen Li Yang kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!