Tartışma da bitti, kuleler de

Güncelleme Tarihi:

Tartışma da bitti, kuleler de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARŞISINDAKİ 7'nci Füze Filo Komutanlığı'nının radar görüş alanını kapattığı için inşaatı bir yıldan fazla bir süredir durdurulan ancak gerekli izinler alındıktan sonra yeniden başlayan TEM Otoyolu Atışalanı kesimindeki Tekstilkent'in 44 katlı gökdelenlerinde son aşamaya gelindi.

Temeli 20 Aralık 1993'de atılan ve 5 bin işyeri ile 44 katlı ikiz plazalardan oluşan Tekstilkent'in 44 katlı gökdelenlerinin inşaatı geçtiğimiz yıllarda durdurulmuş, ardından inşaatı yapan İSTEK Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den yardım istemişti. Araya Cumhurbaşkanı'nın girmesinin ardından, Milli Savunma Bakanlığı mevcut kulelerin tamamlanması için olumlu karar almış, ancak bundan sonra askeri bölgelerin yakınlarında yeni yapılacak çok katlı yüksek binalar için askeri yetkililerden izin alınmasını kararlaştırmıştı. Bunun üzerine de yeterli izni alan Tekstilkent'te, inşaata yeniden başlanmıştı.

İstanbul'un çeşitli semtlerine dağılmış tekstil sektörüne ait işyerlerini çağdaş mekanlara taşımak ve bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan ve kısa adı İSTEK olan (İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi) olan inşaat 5 bine yakın işyerini kapsıyor. 200 üye ile başlayan ve şu sıralar 3 bin 700 üyesi bulunan kooperatif tamamlandığında 400 milyon dolara (Yaklaşık 222 trilyon lira) mal olacak.

Hizmete girdiğinde yaklaşık 50 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak Tekstilkent, başlıbaşına bir kent. Çünkü, 850 bin metrekarelik alana yayılan Tekstilkent'te 5 bine yakın işyerinin yanı sıra bankalar, döviz büroları, mali müşavirlik, sigorta acentaları, Tekstil Meslek Okulu, PTT, 40 bin abonelik telefon santralı, trafo binaları, karakol, sağlık ocağı, arıtma tesisleri, itfaiye binası, benzin istasyonu, cami ve helikopter alanları olacak. Ayrıca 100 bin metrekarelik bir alanda yeşil alan ve spor merkezine ayrılacak.

44 katlı plazalar

Her biri 44 katlı olan plazaların yükseklikleri 167.95 metre oldu. İçinde iş merkezleri, banlara showroom ve mağazalar olacak. Dış çephesi giydirme cam ve granitle kaplanacak. Kulelerde yaşamın Temmuz Ağustos aylarında başlamasaı planlıyor. Kulelerdeki ofis katlarının fiyatları ise metrekare başına bin 220- bin 500 dolar. (120- 900 milyon lira) Katlar yarım ya da tam kat olarak satın alınabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!