Tarlasından geçen şelale yolunu kayayla kapattı

Güncelleme Tarihi:

Tarlasından geçen şelale yolunu kayayla kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Yaz aylarında günde yaklaşık iki bin kişinin ziyaret ettiği Marmaris’in Turgut Şelalesi’ne giden yol, mülk sahibi tarafından kayalarla kapatıldı. Mülk sahibi Adem Kaya, "Çeyrek asırdır tarlamızı kullanıyorlar, bedelini de ödemiyorlar. Devlet kendi yolunu açsın" dedi.

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Turgut Köyü’nde Adem Kaya, çeyrek asırdır turistlerin uğrak yeri olan şelalenin yolunun 300 metrelik bölümünü, kendine ait mülkün geçtiği gerekçesiyle kayalarla kapattı. Şelaleyi görmek isteyen turistler, kayalar yüzünden araçlarla yollarına devam edemediler. Turistlerin bir kısmı bir kilometrelik yolu yürümeyi tercih ederken, sıcakta yürümeyi göze alamayanlar ise geri dönmek zorunda kaldı.

Bu gelişmeler üzerine birçok tur şirketi Turgut Şelalesi’ni tur programlarından çıkarmak zorunda kaldı. Arazi sahibi Adem Kaya, "İnsanlar şelaleye çıkmak için bizim tarlamızı kullanmış. Ailem ses çıkarmamış. Çeyrek asırdır tarlamızı kullanıyorlar, bedelini de ödemiyorlar. 875 metrekarelik arazimizin ancak 200 metrekaresini kullanabiliyoruz. Devlet kendi yolunu açsın" dedi.

Tarlasından geçen şelale yolunu kayayla kapattı
Tarlasından geçen şelale yolunu kayayla kapattı


Yaz aylarında günde yaklaşık iki bin kişinin ziyaret ettiği, Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı mesire yeri olan Turgut Şelalesi’ni geçen yıl 13 bin YTL’ye kiralayan Turgut Köyü Muhtarlığı da yol yüzünden zor durumda kaldı. Muhtar Naci İşler, "Ziyaretçi sayısında yüzde 80 düşüş var. Bu durumda değil 13 bin YTL, 13 kuruş bile ödeyemem" diye konuştu. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ise yolda 22 Mayıs’ta keşif yapılacağını açıkladı. Yetkililer, yeni yol açılıp açılmayacağına Anıtlar Kurulu ve Özel Çevre Koruma Kurumu’ndan gelecek raporlara göre karar verileceğini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!