Tarlada çalışan 316 çocuk okula kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarlada çalışan 316 çocuk okula kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 12:24

Ergani Kaymakamlığı'nca tarlada çalıştığı tespit edilen 316 çocuk, aileleri ikna edilerek okula kazandırıldı.

2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan eğitim seferberliği kapsamında, çeşitli nedenlerden dolayı okula gidemeyen öğrencilerin tespiti için harekete geçildi.

Bu kapsamda Kaymakam Erdinç Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, karpuz, pamuk ve domates tarlalarını tek tek gezerek okula devam edemeyen öğrencileri tespit etti.

Kaymakam Yılmaz, tarlada çalıştığı tespit edilen çocukların aileleri ile görüşerek, çocuklarının derslerden geri kalacağını belirtti. Ailelerden çocuklarını okula göndermelerini isteyen Yılmaz'ın çağrısı ve çalışmalar sonucunda 316 öğrenci okula kazandırıldı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, eğitim öğretim dönemi başlamasına rağmen ilçede hala bazı çocukların tarlalarda çalıştığını belirlediklerini, bu çocukları okula kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Tarlada çalışan öğrencilerin, derslerinden geri kaldıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi: “Bu durum öğrencilerin yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Bu konuda velilerden de destek bekliyoruz. Çünkü aileler çocuklarını aile bütçesine katkı sunması için tarlalarda çalıştırıyor. Bu nedenle okula gitmeyen öğrencilerimizin okula kazandırılması çok önemli. Çocuklarımızı iyi bir eğitime hazırlamak ve onları okula kazandırmak öncelikli görevimiz. Sonrasında ise onlara iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor. Bölgede eğitim öğretim çağındaki çocukların okula gönderilmeleri yerine belirli işlerde veya tarlalarda çalıştırılması bizi üzüyor. Tarlada çalıştığını tespit ettiğimiz 316 çocuğu ailelerini ikna ederek okula kazandırdık. İlçede eğitim ve öğretim çağındaki 32 bin 456 öğrenciden bin 315'i okula devam etmiyor. Bunlardan 316'sını okula devamını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçede okula gitmeyen tek bir öğrenci kalmayıncaya dek çalışmamız sürecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!