Tarikatçı yayına son

Güncelleme Tarihi:

Tarikatçı yayına son
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kültür Bakanı İstemihan Talay, Kültür Bakanlığı'nın abonelikleri arasında bulunan tarikat yayınlarının temizlendiğini bildirdi. Refahyol'un Kültür Bakanı İsmail Kahraman, devletin kesesinden milyarlarca lira harcayarak tarikat yayınlarını besliyordu.

RP'li Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman döneminde tarikat yayınlarına milyarlarca lira karşılığında abone olan Kültür Bakanlığı, bu yıl yayın alımını durdurdu. Kültür Bakanı İstemihan Talay, FP Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Kültür Bakanlığı'na bağlı kütüphanelere 1998 yılında abone olunan süreli yayınları açıkladı. Talay, Kültür Bakanlığı'nın ‘Yayın Seçme Kurulu’ aracılığıyla 1998 yılında 111'i yurt içi ve 14'ü yurt dışı olmak üzere toplam 125 süreli yayına abone olunmasını kararlaştırdığını belirtti. Kurul, Refahyol döneminde abone olunan Nakşibendi tarikatının 4 yayınının aboneliğine bu yıl son verdi. İsmail Kahraman'ın Kültür Bakanlığı döneminde, Nakşibendi tarikatı lideri Esad Coşan'ın sahibi olduğu Vefa Yayıncılık ve Ticaret A.Ş.'ye ait ‘Kadın ve Aile’ye 900 milyon lira, ‘İlim ve Sanat’ dergisine 324 milyon lira, ‘Panzehir’e 216 milyon lira ve ‘İslam’ Dergisi'ne 765 milyon lira olmak üzere, toplam 2 milyar 205 milyon lira karşılığında abone olunmuştu.

Kültür Bakanlığı ayrıca geçen yıl kütüphanelere alınan çok sayıda süreli yayının aboneliğine de son verdi. Bu yayınlar arasında Rahmet Vakfı'nın ‘Rahmet’ adlı yayını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ‘Diyanet Çocuk Dergisi’ ve ‘Diyanet İlim Dergi’, Türkiye Ekonomik ve Kültürel Dayanışma Vakfı'nın ‘İslami Araştırmalar’ adlı yayını, Asya Basın Yayın Ltd.Şti.'nin ‘Mavi Kuş’ adlı çocuk dergisi, Türk Ocakları Genel Merkezi'nin ‘Türk Yurdu’ Dergisi'nin de aralarında bulunduğu birçok yayını listesinden çıkardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!