Tarihi saat kulesinin saati dondu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi saat kulesinin saati dondu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 11:13

KAYSERİ'deki tarihi Saat Kulesi'nin saati, sıfırın altında 7 dereceyi bulan soğuk nedeniyle durdu. Yoğun kar yağışı ve tipi ardından Erciyes Dağı üzerindeki Kayseri-Develi karayolu ile 187 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle mahsur kalan 4'ü öğretmen 43 kişi kurtarıldı.

Haberin Devamı

Kayseri'de etkili olan kar yağışından sonra hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesi yaşamı olumsuz etkiledi. Soğuk nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi'ndeki saat donarak 02.25'de durdu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Kar yağışı ve tipi ardından Erciyes Dağı üzerindeki Kayseri-Develi karayolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yolda tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Kayseri- Sivas, Kayseri- Malatya, Kayseri- Kahramanmaraş, Kayseri- Niğde karayollarında ulaşımın sorunsuz yapıldığı bildirildi. Erkilet Havaalanı'nda THY'nin bugün saat 06.55'te İstanbul'a yapılması gereken TK 267 sefer sayılı tarifeli uçuşu iptal edildi. Saat 10.50'deki TK 261 sefer sayılı İstanbul seferi de gecikmeli yapıldı. Çocuklar kartopu oynayarak kar yağışının keyfini çıkardı.

Haberin Devamı

Tarihi Kayseri Saat Kulesi, 1906 yılında, Osmanlı Sultanı Abdülhamit'in emriyle, 1 yılda yapıldı. Kulenin saati, Almanya'nın Leibzig kentinde özel olarak yaptırılarak Kayseri’ye getirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Aralık 1919 tarihinde Kayseri'ye geldiğinde konuşma yaptığı saat kulesi, bir süre Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak kullanıldı.

187 KÖY YOLU KAPANDI

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 187 köy yolu ulaşıma kapandı. Mahsur kalan 4 öğretmen ve 1 kişi İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı. Özel İdare Genel Sekrereti Mustafa Atsız, “Halen, Akkışla'da 2, Bünyan'da 2, Develi'de 24, Felahiye'de 2, Pınarbaşı'nda 90, Sarız'da 12, Talas'ta 1, Tomarza'da 28, Kocasinan'da 6, Yahyalı'da 7, Yeşilhisar'da 13 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Karla mücadele ekiplerimiz, 386 köy, 91 mahalle ve mezra, 9 orman köyü ile 5 mahallesi ile mezrası olmak üzere toplam 491 bölgede 2 bin 842 kilometrelik alanda karla mücadele çalışması yapıyor. 110 personel ve 60 araçtan oluşan karla mücadele merkezimiz 24 saat görev yaparak kapanan köy yollarını ulaşıma açacak” dedi. Atsız, şöyle konuştu:

Haberin Devamı


“Pınarbaşı İlçesi Hörgücük Mezrası'nda hasta olduğu ihbarı üzerine, yolu açarak Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne yetiştirdi. Aslanbeyli ile Cinahmet Köyü arasındaki ERDEP (Ergenlik Dönemi Değişim Projesi) için İstanbul’dan gelen 4 kadın öğretmen kara saplandığı yönünde ihbar alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve 112 ekiplerimizden yardım istedi. İş makinalarının yolu açması ile birlikte 4 kadın öğretmenimiz kurtarıldı. Sarız'da, Damızlık köy minibüsü içinde 10 kişiyle mahsur kaldı ve yardımlarına yine bizim ekiplerimiz koştu. Diğer ilçe yollarımızdakilerle birlikte mahsur kalan toplam 43 vatandaşımız kurtarılarak gidecekleri yere ulaştırılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!