Tarihi meydana Türk halısı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi meydana Türk halısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 14:07

Brüksel'de iki yılda bir gerçekleşen 'Çiçek Halı' etkinliğinde bu yıl, Brüksel'in en tarihi ve ünlü meydanı olan Grand Palace'yi Türk Halısı motifinden oluşan çiçekler süsleyecek.

Haberin Devamı

Her yıl binlerce turisttin ziyaret ettiği tarihi Grand Palace Meydanı'nda geleneksel olarak hazırlanan Çiçek Halı etkinliğinde Belçika'ya İşgüçünün 50. Yılı dolayısıyla Türk Halısı olacak. 14- 17 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek olan Türk Halısı motifi basına tanıtıldı.

Basın toplantısında konuşan Bin Brüksel Belediye başkanı Yvan Mayeur ve TC. Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay adına konuşan Müsteşar Oya Yazar, iş göçünün 50. yılı dolayısıyla Grand Palace Meydanı'nın Türk Halı motifini içeren çiçeklerle işlenmesinin Türk vatandaşları için gurur verici olduğunu ifade ettiler.

"ONUR VERİCİ"

TC. Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay adına konuşan Müsteşar Oya Yazar, "Bu yılki motif, Uşak yöresinden 16. Yüzyıl Anadolu halısından esinlenerek ortaya çıkan bir halı motifi olacak. Bu da hem Türkiye için, hem de Belçika'da yaşayan Türk toplumu için çok onur verici çok güzel bir durum" dedi.

"TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITACAĞIZ"

Basın toplantısı sonrasında konuşan Bin Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, "50.Yıl kutlamaları dolayısıyla belediye olarak Türk halısını seçmemizin sebebi, Türk kültürünü Belçika'ya tanıtmaktır. Türk toplumunun Belçika'ya göçü nedeniyle kutlamalara bir katkı olarak bunu yaptık" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞI SAĞ OLSUN

Brüksel Belediyesi Meclis Üyesi Şevket Temiz, "Sözlerime başlamadan önce Soma'da hayatını kaybeden işçi kardeşlerime başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin başı sağolsun, ailelerine sabırlar diliyorum. Bizim için çok önemli bir gün. Bin Brüksel Belediyesi olarak, Brüksel tarihi meydanı 50. Yıl kutlamaları nedeniyle Türk Halısı motifiyle süsleyerek bu katkıyı sağladık" dedi.

Basın toplantısı sonunda Müsteşar Oya Yazar, Bin Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'a bir Halı Motifi kitabı hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!