Tarayıcı savaşında AOL de var

Güncelleme Tarihi:

Tarayıcı savaşında AOL de var
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2004 13:22

Mozilla'nın Firefox'u ile kıpırdanmaya başlayan Web tarayıcısı pazarına İnternet devi America Online'ın da gireceği iddia edildi. Firmaya yakın kaynakların eWeeke verdiği bilgiye göre AOL, Microsoft'un Internet Explorer'unun teknolojisini kullanan AOL Browser'ı çıkarmayı planlıyor. Kullanıcılar AOL'in yeni tarayıcısını internetten ayrıca indirecek.

Haberin Devamı

Bir anlamda IE'nin 'light' versiyonu olarak nitelendirilen AOL Browser'da firmanın kendi logosu kullanılacak. AOL'ın halen kendi Ä°nternet servislerinde kullanılan IE tabanlı bir tarayıcısı var. AOL'in ayrıca 1999'da Netscape'i satın aldıktan bir sonra bir baÅŸka tarayıcısı daha olmuÅŸtu, ancak Netcscape AOL Browser'ın aksine açık kaynaklı Mozilla teknolojisini kullanıyor. Bir zamanlar tarayıcı pazarının lideri olan Netscape ÅŸu anda IE ile rekabet etmekten çok uzak.Â

Microsoft, Netscape tarafından açılan davada varılan uzlaşmanın bir parçası olarak AOL'e IE teknolojisini yedi yıl boyunca kullanma hakkı vermişti. Ancak AOL'ın kendi tarayıcısını çıkarma fikrinde bunun rol oynamadığı belirtiliyor. AOL yetkilileri haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

IE'nin tarayıcı pazarını eline geçirdiği 1998'den bu yana tarayıcı cephesinde çok fazla gelişme görülmüyordu. Alternatif tarayıcılar çok küçük bir kitleye hitap ederken Microsoft pazıran yüzde 95'inden fazlasını elinde bulunduruyordu., Ancak son zamanlarda Mozilla' geliştirdiği Firefox'un (çoğu teknoloji uzmanı bugüne kadarki en iyi tarayıcı olarak nitelendiriyor) başarısı ve Apple'ın Safari'si tarayıcı savaşlarının yeniden kızışacağını gösteriyor.

Ä°lgili haberler

Tarayıcı savaşı kızışıyor
IE kan kaybediyor, Mozilla çıkışta

Ä°lgili linkler

AOL
Mozilla
Microsoft
Apple

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!