Tapu yöneticilerine rüşvet cezası

Güncelleme Tarihi:

Tapu yöneticilerine rüşvet cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 17:22

SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde, tapu tescili için bin TL rüşvet alırken gizli kamerayla görüntülenen Tapu Müdürü Ziya Yıldırım, Müdür Yardımcısı Mustafa Gündüz ve Sicil Memuru Hüseyin Alper Erdoğmuş 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden suç işlemeyeceklerine dair kanaat getirmeyince sanıkların cezasını ertelemedi.

29 Eylül 2009 tarihinde Ferizli Göçmen konutlarında oturan Deniz K., ilçe tapu müdürlüğünde tapu işlemlerinin yapılması için kendisinden bin TL rüşvet istendiğini öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na başvurunca ekipler operasyon başlattı. Üzerine gizli kamera yerleştirilen ihbarcı, seri numaraları tespit edilen bin TL ile Ferizli Tapu Müdürlüğü’ne gönderildi. Tapu Müdürü Ziya Yıldırım (51), Müdür Yardımcısı Mustafa Gündüz (52) ve Sicil Memuru Hüseyin Alper Erdoğmuş (30), parayı alırken gizli kamerayla görüntülenip suçüstü yapılarak yakalandı. Tutuklanan 3 kişi hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın son duruşmasında ifade veren Tapu Müdür Yardımcısı Gündüz ile sicil memuru Hüseyin Erdoğmuş, kendilerini ihbar eden kişi ile aralarında kira sözleşmesi olduğunu ve parayı da bu amaçla aldıklarını söyledi. Tapu Müdürü Ziya Yıldırım ise polisin baskın yaptığı gün izinli olduğunu söyleyerek suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme 3 tapu çalışanına da ‘görevini kötüye kullanmak suçu’ndan 2'şer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı hükmün açıklanması kapsamında geri bırakmadı. Buna gerekçe olarak da, tapu memurlarının daha önce başka suçtan mahkum olmadıklarının belirlenmesine karşılık, ‘suç işledikten sonra yargılama sürecindeki hal ve hareketleri geçmişteki halleri ve suç işleme hususundaki eğilimlerini dikkate alarak tekrar suç işlemeyecekleri hususunda mahkememizde vicdanı kanaat oluşmadığından suçun işlenmesindeki özellikler de dikkate alınarak haklarındaki mahkumiyetin geri bırakılması veya ertelenmesine yer olmadığına” diye tutanağa geçildi. Mahkemenin kararı Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!