Tapu memuru dolandırıcıları yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Tapu memuru dolandırıcıları yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 19:27

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir kadına ait daireyi, sahte belgeler düzenleyerek satmak isteyen 6 kişi, Tapu Sicil Müdürlüğündeki görevlinin yapılmak istenen dolandırıcılığı anlaması ve polise bildirmesi üzerine suçüstü yakalandı.

Karşıyaka Tapu Sicil Müdürlüğü görevli bir memur, Bahariye Mahallesi 1836 sokak 13 numaralı apartmanın 2. katında bulunan Fatma Ertorun'a ait dairenin alım satım işlemleri için başvuran kişilerin getirdikleri evrakları incelerken, kadına ait olduğu belirtilen nüfus cüzdanından şüphelendi.

Memur, Fatma Ertorun adına düzenlenmiş nüfus cüzdanında, Buca Nüfus Müdürlüğünde görevli memurların imzasının bulunduğunu, fakat cüzdanın Konak Nüfus Müdürlüğünden verildiğini belirlemesi üzerine, durumu polise bildirdi.

POLİS 4 SAAT TAKİP ETTİ

Tapu Sicil Müdürlüğüne gelen polisler, kendisini Fatma Ertorun olarak tanıtan kadın ve yanındaki 2 kişiyi, uzaktan takibe aldı.

İşlemler için istenen evrakları tamamlamak üzere Tapu Sicil Müdürlüğünden ayrılan zanlılar, kendilerini dışarıda bekleyen 4 kişiyle birlikte istenen evrakları tamamladı. Polisin yaklaşık 4 saat takip ettiği kişiler, Tapu Sicil Müdürlüğüne gelerek, 100 bin YTL karşılığında daireyi Çiğli Arıtma Tesisleri'nde kimya mühendisi olarak çalışan Mehmet Zeki Tepe'ye satmak üzere imza attı.

Bu sırada polis zanlılara müdahale ederek, Fatma Ertorun kimliğini taşıyan G.O. (35) ile yanındaki V.Y. (37), S.D. (31) ile H.T'yi (35) gözaltına aldı. Zanlıların dışarıda irtibatlı oldukları belirlenen İ.A. (69) ve Ö.B. (40) de aynı anda polisler tarafından yakalandı.

ALICI ŞAŞKINA DÖNDÜ

Daireyi satın almak isteyen Mehmet Zeki Tepe, polislerin operasyonu başlatması üzerine şaşkına döndü. Zanlılarla birlikte ifadesi alınmak üzere karakola götürülen Tepe, “dolandırılmak üzere olduğunu” anlayınca, kendisini kurtaran polislere teşekkür etti.

Tepe, yaptıkları birikimin yanında eşinin ziynet eşyalarını bozdurduğunu ve bankadan ev kredisi aldığını, devir imzasının atılmasının ardından yanındaki çantada bulunan 100 bin YTL'yi zanlılara teslim etmeyi düşündüğünü söyledi. Zanlıların, daireyi satmak için gazeteye ilan verdikleri belirlendi.

EVİN GERÇEK SAHİBİ KAYIP

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, dairenin gerçek sahibi Fatma Ertorun'a ise ulaşamadı. Dairenin bulunduğu apartman sakinleri, Ertorun'un yurt dışında olduğunu sandıklarını belirttiler.

Zanlılardan Fatma Ertorun adına düzenlenmiş sahte kimliği kullanan G.O'nun, V.Y'ye borcunun bulunduğunu ve bu kişi tarafından borcuna karşılık bu işi yapmaya zorlandığını söylediği öğrenildi.

Diğer zanlıların ise olayla bir ilgilerinin bulunmadığını ifade ettileri belirlendi. Zanlılar, “dolandırıcılık” suçlamasıyla Karşıyaka Adliyesine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!