Tanzanya’ya dizanteri seferi

Güncelleme Tarihi:

Tanzanya’ya dizanteri seferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

THY’nin, Tanzanya ve Uganda’ya düzenlediği ilk sefere katılan davetliler, yapılan aşılara rağmen hastalanmaktan kurtulamadı. Heyette bulunan milletvekilleri, kusma ve ishal üzerine doktora gidince, dizanteri oldukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

THY yönetimi, haftada üç kez yapılacak İstanbul-Entebbe (Uganda)-Darüsselam (Tanzanya)-Entebbe-İstanbul uçuşlarını 14 Haziran’da başlattı. İlk sefere, AK Parti milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İlknur İnceöz, Bilnur Şahinoğlu’nun yanısıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, üst düzey bürokratlar ve gazeteciler davet edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da heyette yer aldı.

Meclis’e gidemediler

Geziye katılanlara aşı yapılmasına rağmen, dönüş yolunda milletvekilleri de dahil bazı yolcularda, ishal, kusma ve ateş görüldü. 17 Haziran’da geziden dönen AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık’a amiplidizanteri teşhisi kondu. Milletvekillerine serum takıldı ve istirahat etmeleri önerildi. Meclis’in gece mesaisi yapmasına rağmen çalışmalara katılacak halde olmayan vekiller, evlerine gitti.

Haberin Devamı

Kuluçka süresi 4 ay olabilir
DOKTORLAR, THY’nin Tanzanya ve Uganda seferine katılanları yatağa düşüren mikrobun yiyeceklerden, özellikle de sulardan bulaştığını belirttiler. Sinekler ve hamamböcekleri de amiplidizanteri taşıyabiliyor. Bu hastalığın kuluçka süresi 4-5 günle 1-4 ay arasında değişebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!