Tantavi, sivil kıyafetle Kahire sokaklarında dolaştı

Güncelleme Tarihi:

Tantavi, sivil kıyafetle Kahire sokaklarında dolaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 09:39

Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi, sivil kıyafetler ile güvenlik tedbiri ve koruma ekibi olmadan Kahire caddelerinde dolaştı, halk ile sohbet etti.

Haberin Devamı

Mısır devlet televizyonu ERTU 1, bugün Tantavi'nin başkent Kahire sokaklarında sivil kıyafetler ile dolaşırken çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Mareşal Hüseyin Tantavi'nin gezisi sırasında yanında koruma ekibi olmadığını ve daha önceden alınmış güvenlik tedbirleri bulunmadığını duyuran devlet televizyonu, halkın Tantavi'yi sivil kıyafetler içerisinde görünce şaşkınlık geçirdiğini belirtti.

Tantavi'nin siyah bir takım elbise ile Kahire caddelerinde halkı selamlarken ve insanlar ile konuşurken görüldüğü görüntüler, sosyal paylaşım sitelerinde tartışmaya yol açtı.

Facebook ve Twitter gibi sitelerde konuyu değerlendiren internet kullanıcıları ikiye bölündü. Tantavi'nin gezisini propaganda olarak değerlendirenlerin yanı sıra destek verenlerin sayısı da azımsanamayacak kadar çok.

Haberin Devamı

Mısır'daki halk ayaklanması sırasında ön plana çıkan Mübarek muhalif kampanyaları destekleyen Vail Ghonim, Twitter'deki hesabından “Dürüst olmak gerekirse size sivil elbiseler askeri üniformadan daha çok yakışmış” dedi.

Ghonim, propaganda faaliyetleri konusunda Mısır televizyonu ile internet gençliği arasında büyük bir uçurum bulunduğunu ileri sürerek, Tantavi'nin yayınlanan görüntülerinin bunu kanıtladığını savundu.

Twitter kullanıcıları Tantavi'nin sivil kıyafetler ile Kahire caddelerinde dolaşmasının hemen ardından olayla ilgili espriler üretmeye başladılar.

Bir kullanıcı “Tantavi tesadüfen Kahire caddelerinde dolaşırken Mısır televizyonu da tesadüfen orada olabiliyor” esprisini yaparken, başka bir internet blogcusu “Biz sivil devlet istiyoruz sivil kıyafet değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!