Tantan'dan tek tip yazışma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tantandan tek tip yazışma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, resmi yazışmaların, kamu kurum ve kuruluşlarının yazışmalarında tek tipliliğin sağlanması için, ''Resmi Yazışma Kurallarını Belirleyen Esaslar''a göre yapılmasını istedi.

Tantan imzası ile valiliklere gönderilen yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan resmi yazışmalarda uyulacak usul ve esasların, Başbakanlıkça hazırlanan, ''Resmi Yazışma Kurallarını Belirleyen Esaslar'' konulu genelge ile belirlendiğini anımsattı.

Genelge ile yazışmalarda kurallara uygunluğun temini ve kamu kurum ve kuruluşlarının yazışmalarında tek tipliliğin sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Tantan, yazısında şu görüşlere yer verdi:

''Valiliklerimizden alınan yazılarda, bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri özellikle de il emniyet müdürlüklerince yapılan yazışmalarda amir silsilesinin takip edilmediği, paraf bloklarında yer alması gereken ara kademelere yer verilmediği ve yazışmaların bilgi sunulmasıgereken tüm birimlerden geçirilmeden doğrudan valilik makamına sunulduğu belirtilmektedir.

Bahse konu genelgenin (parafe) başlığını taşıyan 18. maddesinde resmi yazılarda parafelerin nasıl olacağı, yazıların kimler tarafından paraf edileceği düzenlenmiştir. Madde hükmüne göre, resmi yazı hazırlayandan başlayarak, aşama sırasına göre imzalayacak makama kadar bütün ilgili ara kademelerce paraf edilecektir.

Konuya gereken hassasiyeti göstererek, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının Resmi Yazışma Kurallarını Belirleyen Esaslara uygun olarak yazışma yapmalarının teminini rica ederim.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!