Tantan’ın ekibi yeni görevlerde

Güncelleme Tarihi:

Tantan’ın ekibi yeni görevlerde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fatih'in eski Belediye Başkanı Sadettin Tantan'ın yardımcıları farklı partilere mensup belediye başkanları tarafından çeşitli görevlere getirildi.

ANAP'lı Tantan döneminde Mali İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı olan Gufran Kurtböke, DSP'li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün davetiyle Şişli'de aynı görevi sürdürmeye başladı. Tayfun Karali ise, ANAP'lı Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun talebiyle Beşiktaş'ta başkan yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu ise, yeni Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Albayrak'ın yanında aynı görevi sürdürüyor.

Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı'na getirilen Gufran Kurtböke yerel yönetim maliyesi uzmanı. Üniversiteyi Ortadoğu Amme İdaresi'nde okuyan Kurtböke, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Bölümü'nde lisansüstü eğitimi gördü. 1980'de İstanbul Belediyesi'de müfettiş olarak görevlendirildi. 1984-1989 arasında ve Fatma Girik'in başkanlığı sırasında Şişli Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdürü olarak iki yıl çalıştı. 1994'ten 18 Nisan seçimlerine kadar da Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan'ın yardımcısı olarak görev yaptı.

Tayfun Karali Beşiktaş’ta

Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Karali, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Lisansüstü öğrenimini sürdüren 32 yaşındaki Karali 1995'te Fatih'te Tantan'ın yardımcısı oldu. Son seçimde Fatih belediye başkanlığına adaylığını koyan Karali seçimi FP'li Eşref Albayrak kazanınca Fatih'teki görevinden ayrılmıştı.

Fatih Belediye Başkan yardımcısı Orhan Sipahioğlu 1960, Balıkesir-Edremit doğumlu. Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu'nu bitirdikten sonra Deniz Kuvvetleri'nde görev yaptı. 1994'te Fatih'te Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Satınalma, personel, çevre, eğitim ve kültür, veteriner, sağlık ve basın müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcılığı yapan Sipahioğlu görevine devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!