Tanrı heykellerinin arasında kayarak uçtu

Güncelleme Tarihi:

Tanrı heykellerinin arasında kayarak uçtu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 13:09

DÜNYACA ünlü sporcusu Fransız, 36 yaşındaki Guillaume Chastagnol, ‘Dünyanın 8’inci harikası' olarak gösterilen Nemrut Dağı’na çıkarak güneşin doğuşu ve batışını karşılayan tarihi tapınaklar arasında kayarak uçtu.

Fransız sporcu 2 bin 150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesine çıktı. Chastagnol, doğu ve batı teraslarında bulunan heykelleri arasında ‘snowkite' adı verilen uçurtma yardımıyla buzda kayma hareketi yaparak tarihi Commagene Krallığı'nın arasından süzüldü. Redbull sporcusu Guillaume Chastagnol, dünyanın birçok yerinde çok yüksek dağ ve tepelerde snowkite yaptığını hatırlatarak şöyle dedi:
“2 bin 150 metrelik volkanik bir dağın zirvesinde bulunan, yüzyıllar önce medeniyetlerin buluştuğu bir krallık ve dünyanın 8’inci harikası seçilen bir tapınakta, heykellerin arasında bu sporu yapmak çok heyecan vericiydi. Bölge ve hava koşulları snowkite için çok elverişli, ayrıca bu tarihi doku ve efsaneler de beni oldukça etkiledi.”

Rüzgarın 15 kilometre hızla estiği Nemrut’un zirvesinde uçan Fransız sporcu Chastagnol snowkite sporunda dünyanın sayılı isimlerinden biri olarak tanınıyor. Şimdiye dek birçok ülkede performans gösteren Chastagnol en son Etna Yanardağı’nda uçuşuyla adından uzun süre söz ettirdi. Yerel halkın ‘Uçan Adam' ismini taktığı Chastagnol “Dünya benim oyun alanım, fiziki şartların elverdiği her yerde snowkite yapmak istiyorum. Türkiye de, doğal güzelliklerin tarih ile buluştuğu ve snowkite için uygun çok fazla yere sahip. Umarım Nemrut ziyaretim bir başlangıç olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!