Tanıştıkları 500 yıllık köyde evlendiler

Güncelleme Tarihi:

Tanıştıkları 500 yıllık köyde evlendiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 18:41

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İskoç gelin ile Türk damat gezi sırasında tanıştıkları 500 yıllık metruk Sandıma köyünde evlendi.

İskoç Heather Fısken, 5 yıl önce tatil amacıyla geldiği Bodrum'a yerleşti. Yaklaşık 2 yıl önce Bodrum'un Yalıkavak beldesine 2 kilometre uzaktaki 500 yıllık Sandıma köyünü ziyaret eden Fısken, ziyaret sırasında Serkan Güler ile tanıştı. Bir süre arkadaşlık eden Fısken ve Güler, tanıştıkları Sandıma köyünde evlenmeye karar verdi.

İskoç gelin ve Türk damat Sandıma köyündeki Nuriş Sanat Evi'nde yakınları ve arkadaşlarının da katıldığı törenle evlendi. Bodrum Nüfus Müdürü Gazi Kıran'ın kıydığı nikahta, gelinin şahitliğini arkadaşı Lisa Rea, damadın nikah şahitliğini ise yakını Sermet Çiftçi yaptı. Nikah töreninde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Serkan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Heather Fısken ile Sandıma köyünde tanıştıklarını ifade ederek, “Tanıştığımız bu tarihi mekanda evlenmeye karar verdik. Bundan sonraki yaşamımızı Türkiye'de sürdüreceğiz” dedi.

Heather Fısken ise Bodrum'un doğasını ve tarihini çok sevdiğini, bu nedenle yerleşmeye karar verdiğini anlattı. Fısken, “Sandıma köyünün doğası çok güzel. Bu tarihi köyde evlenmekten dolayı çok mutluyuz. Ben tarihi çok seviyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!