Tanık ‘kurt’a kurşun

Güncelleme Tarihi:

Tanık ‘kurt’a kurşun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2001 00:00


Yalçın ATA / AYDIN, DHA
Haberin Devamı

Çalıntı et satarken yakalanan hırsızlar, bir marketi de soyduklarını itiraf etti. Sanıklar, tatbikat sırasında, soygunda dövülen ve kulağı kesilen ‘‘Kurt Stalin’’in elinden güçlükle kurtarıldı.

Mahkemeye çıkarılan sanıklar, marketi soymadıklarını söyleyince hakim, olay yerinde keşif istedi. Soygunun tek tanığı Kurt Stalin, keşiften bir gün önce av tüfeğiyle ağır yaralandı.

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, bekçiliğini yaptığı marketin soyulmasına tanık olan ‘Stalin’ adlı 3 yaşındaki Alman kurdu, mahkemece alınan keşif kararından bir gün önce av tüfeğiyle vuruldu. Hayata döndürülmeye çalışılan köpek, şimdi sahibini bile tanımıyor.

Zafer Mahallesi'nde Ferudun Ergun'a ait Ergun Market 4 ay önce soyuldu. Soygunculara karşı Ergun'un kapı önüne bağladığı ‘Stalin’ adlı kurt köpeğini sopayla dövüp kulağını da keserek uzaklaştıran hırsızlar, 6.5 milyar lira değerinde ziynet eşyası ile bir miktar para bulunan kasayı çaldı. Çalınan kasa içi boşaltılmış olarak bir tarlada bulundu.

Bir kasaptan çaldıkları etleri satarken yakalanan Güven Dağlar, İbrahim Yalçın, Bayram Güvenç ve Özcan Sergin, marketi de kendilerinin soyduğunu itiraf etti. Tatbikat sırasında ‘Stalin’, 4 zanlının üzerine saldırıp parçalamak istedi. Köpeğin bu davranışı polisin gözünden de kaçmadı. Sanıklar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KEŞİFTEN ÖNCE KÖPEĞE İNFAZ

Market sahibi Ferudun Ergun, İncirliova Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, köpeği ‘Stalin’in soyguna tanık olduğunu, zanlıları tatbikatta teşhis ettiğini hákime anlattı. Sanıklar ise daha önce itiraf etmelerine karşın market soygunu iddiasını mahkemede reddetti. Sanıkların avukatı Murat Özer, köpekle müvekillerinin bir kez daha mahkeme heyeti önünde karşı karşıya getirilmesini istedi. Mahkeme hákimi Sabri Usta istemi kabul etti ve keşif kararlaştırıldı.

‘Stalin’ keşifin yapılacağı tarihten bir gün önce, yine bekçilik yaptığı marketin önünde av tüfeğiyle vuruldu. Başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan ‘Stalin’in vurulması olayına polis el koydu. Öldürülmek istenen ‘tanık’ köpek, savcılık tarafından tedavisi için Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne sevkedildi. Yoğun bakımda 15 gün ölümle pençeleşen ‘Stalin’, şoka girdi ve sahibini dahi tanımaz hale geldi.

Sahibini bile zor tanıyor

Av tüfeğiyle saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Stalin tedavi gördükten sonra keşfe getirildi. ‘Stalin’, daha önce tanıyarak üzerlerine saldırdığı sanıklara hiçbir tepki vermedi. Market sahibi Ferudun Ergun, şunları söyledi: ‘‘Kendisini dövenleri tanıyan köpek, polisin tatbikatında üzerlerine saldırmak istedi. Engel olmasaydık onları parçalayacaktı. Mahkemede bu durumu hákime anlattık. Sanık vekili de yeniden tatbikat istedi. Tatbikattan bir gece önce köpeği vurdular. Tanığı susturmak istediler. Komaya girdi, hareketleri değişti. Yavaş yavaş iyileşiyor. Bizi tanımaya başladı. Normale döndüğünde yeniden keşif isteyeceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!