Tamtam modası

Güncelleme Tarihi:

Tamtam modası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2001 00:00

Haberin Devamı

Konyaaltı Caddesi'nde açılan egzotik el sanatları mağazası büyük ilgi gördü. Tropik ülkelerden ithal edilen mask, totem ve heykeller kapışıldı.

ANTALYA'da hediyelik eşya satan mağazalar zincirine bir yenisi daha eklendi. Birbirinden ilginç el yapımı egzotik hediyelik eşya satan mağaza daha ilk günden müşteri akınına uğradı. Konyaaltı Caddesi'ndeki Sandal Hediyelik Eşya isimli mağazanın sahibi Mehmet Dikmen, ‘‘Bu kadarını beklemiyorduk. Gösterilen ilgi bizi gerçekten mutlu etti’’ dedi.

HEPSİ EL YAPIMI

Tik ve baobap ağaçlarından yapılan hediyelik eşyaları özellikle Uzakdoğu ülkeleri ile Endonezya, Güney Amerika, Pakistan, Hindistan ve Afrika'dan ithal ettiğini belirten Dikmen, şunları söyledi: ‘‘Satışa sunulan eşyaların tümü el yapımı ve özel ağaçlardan yapılmış. Ama en çok tropik ülkelerden getirilen totem, mask ve biblo türü küçük heykelcikler ilgi görüyor.’’

FİYATLAR 2-50 MİLYON

Rüzgar güllerinden hayvan heykellerine, Massai Savaşçıları'ndan zarf açacağına kadar birçok ürünü mağazalarında bulmanın mümkün olduğunu belirten Dikmen, ‘‘Ama en çok evlerine egzotik bir görünüm vermek isteyenlerle, ilginç bir hediye götürmek isteyenler ilgi gösteriyor. Fiyatlar ise 2-50 milyon lira arasında değişiyor’’ diye konuştu.

İLGİ BÜYÜK: Konyaaltı Caddesi'nde bulunan Sandal Hediyelik Eşya Mağazası, yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor.

AFRİKA ESİNTİSİ: Duvar süsü olarak kullanılan Afrika maskları egzotik görüntüsüyle en çok satılan eşyalar arasında yeralıyor. Birçok ürünün satıldığı mağazada fiyatlar 2- 50 milyon arasında değişiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!