Tam bir canavar

Güncelleme Tarihi:

Tam bir canavar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ayşe ile Elif'i öldüren alkollü sürücünün, bir gün önce de alkollü yakalanıp ehliyetine el konduğu ortaya çıktı. Canavarın cezası en fazla 10 yıl hapis.

Yasaklı olmasına rağmen otomobil kullanmış

TEKİRDAĞ Şerefli'de alkollü olarak babasının otomobiliyle hız yaparken, tatilde olan Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Güzin Ayşe Tosun (21) ile Kimya Fakültesi öğrencisi Elif Ergun'a (20) çarparak ölümlerine neden olan Arif İyi (27), tam bir trafik canavarı çıktı. Elif'in olay yerinde öldüğü, Ayşe'nin ise cerrah babasının da çabasına karşın ancak 42 saat daha yaşatılabildiği kazadan bir gün önce, Arif İyi'nin alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu belirlendi. Üç ay süreyle araç kullanması yasaklanan İyi'nin, ertesi gün yine içki içip direksiyon başına geçtiği ortaya çıktı.

Babası polisi aramış

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturmada, Arif İyi'nin kazaya davetiye çıkardığı anlaşıldı. 1 Ağustos günü İstanbul'da ehliyetine el konulan İyi, ertesi gece yine aşırı alkol aldı ve Tekirdağ Demirkaya Siteleri'ndeki kız arkadaşıyla görüşmek için, İstanbul Gültepe’deki babasının arabasını kaçırdı. Baba Mehmet İyi'nin ihbarıyla alarma geçen polis, otomobilin TEM'e girdiğini belirleyip Tekirdağ ve Edirne polisini uyardı. Ancak İyi, yakalanmadan geldiği Şerefli'de bir yandan alkollü olarak aracı kullanırken, bir yandan da cep telefonunu düşürdü ve almaya çalışırken direksiyon hákimiyetini kaybetti. Takla atan araç Ayşe ile Elif'e çarptı. Arif İyi, alev alan araçtan kurtarılırken, otomobilin 10 metre fırlattığı iki genç kızı dakikalarca kimse fark etmemiş, Ayşe ve Elif kurtarılamamıştı.

Savcının eli kolu bağlı

Çorlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Alpcan, ‘‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan dava açacağını, bu durumda, İyi hakkında en fazla 10 yıl ağır hapis cezası istenebileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!