Taliban ile ilişkisi olanın evi yakılacak

Güncelleme Tarihi:

Taliban ile ilişkisi olanın evi yakılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 09:53

Afganistan'ın Paktiya kentinde, Taliban'a destek veren ve onlarla ilişkisi olanların evleri yakılacak.

Haberin Devamı

Paktiya'da Taliban militanlarınca öldürülen 17 kişinin toprağa verilmesi için düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı'nın Danışmanı Amanullah Hıdran, bunca sivil kaybın verilmesine tahammüllerinin kalmadığını belirterek, “Paktiya'da bulunan kanaat önderleri ve ileri gelenler olarak ortak bir karar aldık. Kim Taliban militanı ile işbirliği kurarsa evini ateşe vereceğiz” dedi.

17 sivilin ölümünden sonra böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını ifade eden Hırdan, “Biz kendi güvenliğimiz için çalışan emniyet güçlerimize neden destek vermiyoruz. Onlar ile neden işbirliği kurmuyoruz” diyerek sitemde bulundu.

Hırdan, “Emniyetimiz sağlanmadığı sürece, ne inşaat çalışmalarımızı yerine getirebiliriz ne sağlıklı bir şekilde eğitim çalışmalarımızı gerçekleştirebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Paktiya kanaat önderlerinden Hacı Gulam Han'da “Bundan sonra kim devletin aleyhinde çalışır, Taliban militanı ile işbirliği içerisinde olursa, evi ateşe verilecektir. Kendisi ve aile fertleri de tutuklanarak devlete teslim edilecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!