Talabani: Seçimlerin Irak üzerinde olumlu etkisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Talabani: Seçimlerin Irak üzerinde olumlu etkisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 15:42

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile biraraya geldi. Talabani ve Barzani, 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını olumlu olarak değerlendirdi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) internet sitelerinde yer alan haberlere göre iki partinin liderleri Talabani ve Barzani Kuzey Irak’ta biraraya geldi. Toplantıda, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin, Irak'a komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Kerkük'te yaklaşan referandum sürecinin hızlandırılması için bir komisyon oluşturması yönünde de karar alındı.

Toplantı sonrasında Talabani ve Barzani, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Talabani, Barzani ile Irak, Bölge ve “Kürdistan’daki” son siyasi gelişmelerin değerlendirdiklerini söyledi. Talabani ayrıca, “Kürdistan Bölgesi” ile komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin de gündeme geldiğini ifade etti.

Kerkük’ün kalplerinde olduğunu söyleyen Talabani, “Kerkük’teki sorunların çözümü için bir komisyon oluşturulması kararı aldık" dedi.

22 Temmuz seçimlerinin de gündeme geldiği basın toplantısında, Talabani, AKP’nin zaferiyle sonuçlanan seçimlerin, Irak ve “Kürdistan bölgesi” üzerinde olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Mesut Barzani ise, AKP’nin seçimlerde gösterdiği başarının Türkiye ile “Kürdistan Bölgesi” arasındaki yeni dostluk ilişkilerine vesile olmasını umut ettiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!