Taksim'de Mısır halkına destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Mısır halkına destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 22:42

Mısır halkına destek için çeşitli sivil toplum kuruluşları Taksim'de eylem yaptı. Sloganlar atarak İstiklal Caddesinde yürüyen grup Taksim tramvay durağında basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray meydanında toplanan DİSK,TÜM-İGD, Alınteri ve İşçi Cephesi üyesi yaklaşık 100 kişi 'İsyan,devrim,özgürlük' , 'Tahrir'den dünyaya isyan devrim özgürlük' sloganları atarak Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti. Eylemciler yürüyüş sırasında Türkçe ve Arapça yazılı pankart açtılar. Bazı Beşiktaşlı taraftarlar da 'Kahire Çarşı Mübarek'e karşı' yazılı dövizler taşıyarak eyleme destek verdi.

Taksim tramvay durağına gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına okuyan Zeynep Hepünlü şöyle konuştu: 'Bu ayaklanmanın oluşturduğu enerji tüm bölgeye yayılıyor. Tunus, Cezayir, Yemen, Ürdün Mısır'da halk otoriter rejimlere ve onlar tarafından uygulanan neoliberal politikalara başkaldırıyor. Tunus ve Mısır halkı dünyanın dört bir yanındaki egemenlere ve emperyalizme inat devrimin mümkün olduğunu ispat etti. Tunus ve Mısır'daki gençler kadınlar tüm ezilenler kardeşimizdir. Onların eşitlik kavgası bizim de kavgamızdır.' diye konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!