Taksim'de Libya protestoları

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Libya protestoları
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 18:56

TAKSİM’de, Libya’ya düzenlenen saldırılar protesto edildi. Gösterilerde, Öğrenci Kollektifleri üyeleri, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne önüne bir bidon benzin bıraktı.

Haberin Devamı

KESK İstanbul Şubeleri Platformu, Belediye İş, TTB, TMMOB ve DİSK üyelesi yaklaşık 100 kişilik grup, Libya’ya düzenlenen saldırıları protesto etmek için, saat 14.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Grup daha sonra, Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak", "Yaşasın halkların mücadele birliği", "Katil NATO Ortadoğudan defol" "ABD elini Libya’dan çek","Libya halkı yalnız değildir"şeklinde sloganlar attı.

"Savaşa ve işgale hayır","ABD ve işbirlikçileri Ortadoğudan defol","Yaşasın hakların kardeşliği" yazılı pankartlar açan göstericiler daha sonra Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Grup, İstiklal Caddesi üzerinde bulunanan Fransa Başkonsolosluğu önünde gelindiğinde "Kahrolsun Fransa","Fransa elini Libya’dan çek" şeklinde sloganlar attı. Polisin yumurtalı eylem yapılacağı ihbarı aldığı konsolosluk çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Konsolosluk önünde bir süre sloganlarla bekleyen sendikalar buradan Taksim Tramvay Durağı’na yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosun, "Türkiye, emperyalistlerin Ortadoğu ve Arap halkalarının kaynaklarını sömürenlere korumalık, hamilik yapamaz, yapmamalı" dedi.

BASILMAMIŞ KİTAPLAR TOPLATILIYOR

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar da "Libya’ya özgürlük, demokrasi götürüleceği eceği işgale ortak aranıyor. Daha dün ’NATO’nun Libya’da ne işi var’ diyen Başbakan buna ortak oldu. Türkiye halkları olarak bu tür politikalardan ABD stratejik ortaklığından NATO’dan vazgeçilmelidir. Libya halkı kendi geleceğini tayin edecek güçtedir." diye konuştu. Ahmet Şık’ın yayınlanmamış kitabının imha edilmesine tepki gösteren Çınar, "Basılmamış kitaplar toplatılıyor. Kürt halkının üzerinde baskılar devam ediyor" dedi.

KONSOLOSLUK ÖNÜNE BİR BİDON BENZİN BIRAKTILAR

Öğrenci Kollektifleri üyesi 60 kişilik grup ise saat 15.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı.Grup, "Libya halkının yanındayız hesap soracağız" yazılı pankart ve "AKP dünya haklarına zararlıdır","Nato elini Ortadoğudan çek" şeklinde dövizler taşıdılar. Grup daha sonra "Libya halkı yalnız değildir" şeklinde slogan atarak Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Grup, konsolosluk önüne bir bidon benzin bıraktı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride basın açıklamasını grup adına Utku Çaybaş yaptı. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Öte yandan Taksim Meydanı’ndaki üçüncü gösteriye ise, Bağımsız Türkiye Partililer (BTP) imza attı. Libya ve parti bayrağı açan göstericiler, "Ayık ol Tayyip", "Libya Irak olmasın", "Hepimiz Libya’yız" şeklinde dövizler taşıdılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!