Taksiciler Avrupa'da trafiği kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler Avrupada trafiği kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 09:48

Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa’nın önemli kentlerindekontak kapatan taksiciler, merkezi Amerika’da bulunan bir şirketininternet üzerinden yolcu taşımasını protesto etti. Almanya TaksicilerDerneği Başkanı Ertan Uçar “Şirket yasa dışı yolcu taşıyor.Yetkililer göz yumuyor. Biz de uyarı için kontak kapattık” dedi.

Haberin Devamı

TAKSİCİLER internet üze­rinden yolcu taşıyan rakiplerine tepki göstermek için dün Avrupa genelinde eylem başlattı. Başta Almanya’nın Berlin ve Hamburg, İtalya’nın Mi­lano ve Napoli, İngiltere’nin

Taksiciler Avrupada trafiği kilitledi
Londra, Fransa’nın Paris ve İspanya’nın Madrid kentler­inde olmak üzere bir çok şehirde kontak kapatan taksiciler, merkezi Amerika’da bulunan UBER adlı şirketin yolcu taşımasını protesto etti.

OLİMPİYAT STADI’NIN ÖNÜ
Dün Berlin’de altı taksi birliğinin çağrısıyla Olimpiyat Stadı’nın önünde toplanan yaklaşık bin taksiciler, müşteri kabul etme­di. Stadın önündeki meydanda toplanan taksiciler önce burada miting düzenledi. Ardından şehre yönelerek ana caddelerde eylemlerini sürdürdü. Taksiciler­in eylemi nedeniyle Berlin’de trafik uzun süre aksadı. Almanya Taksi Birliği Başkanı Ertan Uçar, şirketin yasa dışı çalıştığını, Ham­burg’da mahkemenin bu şirkete çalışma izni vermediğini söyledi. Uçar “Hamburg eyalet mahkemesi şirketin çalışmasını yasakladı. Almanya’da her önüne gelen taksicilik yapıp yolcu taşıyamaz. Hamburg mahke­mesi bu kararı verirken Berlin ve diğer eyaletteki mahkemeler henüz şirketi yasaklamadı. Biz de burada uyarı eylemi düzenledik” dedi.

3 MİLYAR EURO CİRO
Berlin’de 7 bin 800 taksi bulunduğunu ve yaklaşık 16 bin taksicinin çalıştığını söyleyen Uçar “Berlin’de 3 bin şirket var. Araçların yarısı Türklere ait. Türk taksici sayısı da 6 binin üzerinde. Tüm Almanya’da yıllık taksicilerin cirosu 3.1 Milyar Euro. Berlin’de ise bu yaklaşık 400 milyon Euro.

İnt
Taksiciler Avrupada trafiği kilitledi
ernet üzerinden yolcu taşıyan şirket Almanya dışında olduğu için vergi ödemeyecek. Taksi çalışanları altı aylık bir eğitimden geçerken bu şirkette çalışanlar hiçbir eğitim almıyor. Ne olduğu belirsiz ve kontrol dışı bir çalışma. Hiçbir vergi ve sosyal prim ödemiyorlar. Bizler taksici olmak için 6 ay bo­yunca Berlin’in sokaklarını öğreni­yoruz ki müşteriyi en kısa yoldan gideceği yere götüre­bilelim. Taksicilerden sicili temiz belge de isteniyor. Bu şirkette çalışacakların hiçbir kontrolü yok” dedi.

Taksiciler Avrupada trafiği kilitledi

KONTAK KAPANDI
İspanyol taksiciler de ABD’li akıllı telefon uygulamasını protesto için greve gitti. Başkent Madrid’deki taksilerin yüzde 95’ini temsil eden taksici dernekleri, sabah saat 06.00’dan başlamak üzere 15 bin 728 aracın 24 saat kontak kapatacağını açıkladı. Arabası ve ehliyeti olan 21 yaşından büyük herkese taksicilik yapma imkanı veren Uber uygulamasına ateş püsküren taksiciler hükümetten uygulamanın yasaklanmasını talep ediyor. Travis Kalanick tarafından Silikon Vadisi’nde 4 yıl önce geliştirilen Uber uygulaması, 37 ülkenin 128 şehrinde aktif. Şu anda en hızlı büyüyen şirketlerden biri haline gelen Uber’e 13 milyar 355 milyon Euro değer biçiliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!