Taksi şikayeti nereden yapılır? ALO Taksi şikayet hattı

Güncelleme Tarihi:

Taksi şikayeti nereden yapılır ALO Taksi şikayet hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 18:04

Taksi şikayeti ile müşterisi oldukları ulaşım aracındaki sıkıntılara yönelik problemleri çözüme kavuşturmak isteyen vatandaşlar, şikayet işlemini nereye ileteceklerini internet üzerinden araştırıyor. Taksi şikayet hattı araclığıyla metropol kentte yaşadıkları problemi çözüme kavuşturmak isteyen bireyler, sorunlarına yönelik çözümü kısa bir sürede elde edebiliyor. İşte, taksi şikayet için kullanılan telefon hattı ve yöntemler hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Taksi şikayeti nasıl yapılır sorusu milyonlarca vatandaş tarafından en çok merak edilen detaylar arasında yer alıyor. Günlük yaşamlarında taksileri kullanarak semt değiştiren vatandaşlar, takside yaşanan aksiliklerle ilgili bir bildiri hattını sorguluyor. Peki, taksi şikayeti nasıl yapılır? Taksi şikayet hattı!

Yaşanan sorunlarla ilgili, taksicilere ilişkin İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bir iletişim hattı kurdu. Oda’nın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa’nın 153 numaralı hattı da aranarak şikayette bulunabilir. 

TAKSİ ŞİKAYETİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Taksi şikayet işlemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattı üzerinden gerçekleştiği gibi sosyal medya, Beyazmasa uygulaması, yüz yüze başvuru, SMS ve faks yoluyla da alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Taksi şikayeti için aradığınız ALO 153 hattında adımlar şu şekilde işlemektedir;

*Vatandaş dinlenir. Problem ve kaynağı tespit edilir.

*Belirlenen problem, kayıt altına alınır.

*Problem ile ilgilenen müdürlüğe iletilir.

*Başvuruyu alan müdürlüğün, çözüm üretme süreci başlar.

*Müdürlüğün onaylanan çözümü vatandaşa bildirilir.

*Vatandaş dinlenir. Problem ve kaynağı tespit edilir.

*Problem sonuca ulaştırılır.

TAKSİ ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Taksi ücreti hesaplama işlemi, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası internet sitesi üzerindne kolayca hesaplanabilmektedir. Ücret cetveli olarak yer alan ekranda semt adı girilmeden önce ilçe adı yazılmadır. Örnek: Şişli Mecidiyeköy, Beyoğlu Karaköy...

TAKSİ ÜCRETİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

• Harita üzerindeki yeşil renkli A ve B işaretlerini başlangıç ve bitiş noktalarını gitmek istediğiniz yeri işaretleyerek de yaklaşık ücreti öğrenebilirsiniz.

• İki nokta arasındaki en kısa mesafenin kullanılıp sonuçlarının getirildiği ücret cetvelinde, trafik yoğunluğu, bekleme süresi vb. diğer durumların etkileri dahil edilmemiştir.

• Hesaplanan değerler yaklaşık sonuçlar getiriyor olup, doğru olmama ihtimali vardır.

• Hesaplamada uygulanan tarife mevcut İstanbul il sınırları içerisinde yürürlükte olan taksi ücret tarifesidir. (Açılış: 3,45; km: 2,10)

Haberin Devamı

• Listelenen değerler kullanıcıların fikir edinmesi içindir.

• Sonuçlardan İTEO hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BAKMADAN GEÇME!