Takipsizlikten kurtardılar

Güncelleme Tarihi:

Takipsizlikten kurtardılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2006 00:00

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun bozma kararıyla kardeşi Selim Sohtorik’in borcu için Sevinç Erdal İnönü Vakfı’na devredilen Anadoluhisarı’ndaki yalı ve Bebek’teki daireyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İnönüler’e iyi haber. Mal kaçırıldığı iddiasıyla Sevinç Erdal İnönü Vakfı’nın iptaline ilişkin açılan dava, takip edilmediği için ortadan kalktı.

Sevinç İnönü, kardeşi Selim Sohtorik’in şirketi So Trans Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kentbank Kazasker Şubesi’nden aldığı krediye kefil olmuştu. Kentbank, Selim Sohtorik’in 175 bin 997 YTL kredi borcunu ödememesi üzerine bu parayı Sevinç İnönü’den tahsil etmek istemişti. İnönüler’e ait Anadolu Hisarı’ndaki Komodor Remzi Yalısı ve Bebek’teki daireye icra takibi yapmak isteyen alacaklılar bu taşınmazların Sevinç Erdal İnönü Vakfı’na devredildiğini öğrenince tasarrufun iptali davası açmışlardı.

3 YIL ÖNCE AÇILMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, kendisine geçen Kentbank A.Ş adına Sevinç Erdal İnönü Vakfı’na karşı 3 yıl önce vakfın iptali davası açmıştı. Dilekçede Sevinç İnönü’nün alacaklılardan mal kaçırmak için intifa hakkı kendisinde kalmak üzere taşınmazları vakfa devrettiği iddia edilmişti. Davaya karşı cevap veren Sevinç İnönü’nün avukatı, mal edindi diye bir vakfın iptal edilemeyeceğini, bu nedenle davanın reddi gerektiğini belirtmişti. Dilekçede borçla ilgili zaten devam eden tasarrufun iptali, itirazın iptali davalarının mevcut olduğu anlatılmıştı. TMSF Kentbank’ın alacağını Bebek Varlık A.Ş.’ye temlik etti. Deutschc Bank AG.London’a temlik edilen alacağın tahsili en son yapılan anlaşmayla Sinclair Enterprises Carp. Trust. Company Compleks’e verilmişti. Ancak dava takipsizlikten düştü.

SEVİNÇ HANIM’A DÖNMÜYOR

Aynı mahkemede görülen, tasarrufun iptali davasında, alacaklıların borçlarının tahsili için Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararıyla vakfa devrettiği Anadolu Hisarı’ndaki yalı ve Bebek’teki dairenin tekrar kendisine dönme tehlikesiyle karşı karşıya olan Sevinç İnönü, vakfın iptal davasından kurtulmuş oldu.

Yalı davası düştü

Davacıların duruşmayı takip etmemesi üzerine dosya 3 ay önce müracaata kaldı. Alacağı tahsil edecek şirketin dosyayı yenilememesi üzerine dava ortadan kalktı. Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi, Kentbank’ın alacağı için davayı takip eden şirketin 400 YTL dava masrafı ödemesine hükmetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!