Takipsizlik AYM’de

Güncelleme Tarihi:

Takipsizlik AYM’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 21:59

 AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 24 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Haberin Devamı

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, ‘adil yargılama hakkı, etkin başvuru hakkı ile bağlantılı olarak tarafsız, aleni yargılama, silahların eşitliği, çelişmeli yargı, gerekçeli karar hakkı, bağımsız ve tarafsız bir mahkemede yargılanma ve duruşmada hazır bulunma haklarının ihlal edildiği’ gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Anayasa Mahkemesi’ne sunulan dilekçede ‘takipsizlik kararına yapılan itirazın hukuka aykırı olarak reddedilmesi nedeniyle ihlal kararı oluşturulması, iddianame düzenlenmesi ve etkili soruşturma yapılması yönünde karar oluşturulması’ talep edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında 43 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Dink ailesinin avukatı, 24 kişi hakkındaki takipsizlik kararına itiraz etmişti. Talep, İstanbul 10’uncu Sulh Ceza Hâkimliği’nce reddedilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!