Takım elbisesini giydi, şehit haberini dinledi

Güncelleme Tarihi:

Takım elbisesini giydi, şehit haberini dinledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2008 11:16

Şehit Binbaşı Ercümet Türkmen'in İskenderun'da yaşayan babası, yetkililerin 'Oğlunuz çatışmada yaralandı' telefonu ile durumu anladı. Ardından bir telefon daha geldi, 'Efendim sizi ziyaret etmek istiyoruz'. Baba Rasim Türkmen, oğlunun şehit olduğunu bu ikinci haberle yüreğinde yaşadı, 'Tabii buyrun bekliyorum' dedi. Ardından gidip takım elbisesini giydi, kravatını özenle taktı. Kendisine oğlunun şehit düştüğü haberini veren asker ve sivil görevlileri bekledi.

Haberin Devamı

ŞEHİT BİNBAŞIDAN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

Şırnak’ta güvenlik güçlerinin Cudi Dağı’nda yuvalanan PKK’lı teröristlere karşı başlattığı operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen’in Hatay’ın Dörtyol İlçesi'nde oturan ailesi, acı haberle yasa boğuldu.

Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen’in şehit olduğu haberini baba Rasim Türkmen’e İskenderun 39'uncu Mekanize Tugay Komutanlığı'nın görevlendirdiği bir binbaşı ile Payas Belediye Başkanı Bekir Altan verdi. Binbaşı Türkmen’in Hatay’ın Dörtyol İlçesi Payas Beldesi Akdeniz Mahallesi Tüten Bacalar Semti'ndeki baba ocağına haber, önce ‘yaralı olduğu’ şeklinde ulaşmıştı. Aslen Sinoplu olan İSDEMİR emeklisi 65 yaşındaki baba Rasim Türkmen’in evine, önce Payas Belde Belediye Başkanı Bekir Altan, bir süre sonra da sivil kıyafetle görevli binbaşı geldi. Çok metanetli görünen baba Rasim Türkmen’e oğlunun şehit olduğu haberini Binbaşı ile Belediye Başkanı Bekir Altan birlikte söyledi.

Haberin Devamı

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ'Nİ HATIRLATTI

Baba Rasim Türkmen, oğlunun şehit olduğunu bildiğini, ancak, annesinin haberinin olmadığını ifade ederek “Şimdi benim oğlum şehit oldu. Ama o fiziki olarak öldü, ruhen biz onu şehit olarak biliyoruz. Ve ben de bir şehit babasıyım şu anda. Vatan sağ olsun. Herkesin, her şeyin içinde bulunduğu Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyarak yorumlamasını istiyorum. İki gün önce oğlum ile görüştüm. Oğlum kesinlikle askeri konularla ilgili bir şey anlatmaz, evde bahsetmezdi. Vatan sağ olsun” dedi.

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedilen sıkılan bir silah ve mermi neticesinde bir şehit daha verdiklerini ifade eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Cudi Dağı’nda bir operasyonda bir binbaşı, bir erimizi şehit verdik. Bütün milletimizin başı sağolsun. Bu amaç için mücadele veren insanların bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye gücü yetmemiştir, bundan sonra da günü yetmeyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

13 yaşında Ceren adında bir kızı ile 4 yaşında Çağlar adında oğlu bulunan Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen’in cenazesinin yarın Şırnak’daki askeri tören sonrası Ankara’da toprağa verileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!