TAJEV'den doğu için önemli proje

Güncelleme Tarihi:

TAJEVden doğu için önemli proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:40

Türk-Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece benim için” sloganıyla Şanlıurfa ve Birecik'te eğitim verecek, tarama yapacak.

Halkın ve sağlık çalışanlarının daha bilgili ve bilinçli olmasını, jinekolojik hastalıklara daha çok önem verilmesini sağlamayı amaçlayan TAJEV, Bingöl'ün ardından projenin ikinci ayağını 27-29 Mayısta Şanlıurfa ve Birecik'te gerçekleştirecek.

TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, projeyle doğu bölgelerinde anne ve bebek ölümlerini azaltmayı, evde doğumun önlenmesini, gebelik takibinin ve tetkiklerinin düzenli yapılmasının önemini anlatmayı, başta rahim ağzı kanseri olmak üzere çeşitli hastalıklarda erken teşhis ve aşılamanın önemine dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bilinçli toplum yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Ünlü, “Sağlık Bakanlığı'nın da desteğini alarak üstlendiği bu projede anne ve anne adayları bilgilendirildiği gibi sağlık taramasıyla da sağlık sorunlarının belirlenmesinde örnek bir çalışma yaparak Türkiye için önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Proje kapsamında düzenlenecek seminerlerle Şanlıurfa ve çevre illerdeki hekimler, ebeler ve diğer sağlık çalışanları bilgilendirilecek, sağlıkla ilgili önemli konular ayrıntılı olarak anlatılarak vatandaşların soruları yanıtlanacak. Şanlıurfa ve Birecik'te kadınlar ücretsiz sağlık taramasından geçirilecek, sağlık sorunları belirlenecek, tedavi yöntemleri anlatılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!