Tahran Vampiri yeşil iple asıldı

Güncelleme Tarihi:

Tahran Vampiri yeşil iple asıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

İran'da 9 kadına tecavüz edip öldürdüğü için adı Tahran Vampiri'ne çıkan taksi şoförü, önce kırbaçlandı, sonra yeşil bir iple asıldı.

Korkunç infaz Tahran'ın kenar mahallelerinde, olimpiyat köyü olarak planlanan bir inşaat alanında gerçekleştirildi. Önceden hazırlanan bir platforma çıkartılan taksi şoförü 28 yaşındaki Ali Rıza Koşru Kuran Kordiyeh, önce yarı çıplak soyuldu. Ardından kurbanların erkek yakınları, yüzü kalabalığa dönük halde yere çöken Kordiyeh'e tam 214 kırbaç vurdu. Daha sonra bir molla, mahkûmun yanında Kuran okudu ve bir vincin ucuna bağlanan yeşil ilmiği boynuna geçirdi.

İdamı 20 bin kişi izledi

Mahkemece kırbaç, ömürboyu hapis ve 10 defa idamla cezalandırılan Kordiyeh, 100 metre yükseklikteki dev vincin ucunda bir-iki dakika can çekiştikten sonra 20 bin izleyicinin gözleri önünde öldü. Adı Tahran Vampiri'ne çıkan Kordiyeh, bu yılın başında aracına binen 9 kadını kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldürdü ve tanınmamaları için de cesetleri yaktı. Kordiyeh son olarak, Meryem Bahti adındaki bir kadını kaçırmak istedi. Ancak genç kadın taksiden atlayarak kurtuldu ve eşgali belirleyen polis Kordiyeh'i kısa sürede yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!