Tahliye talebine ret

Güncelleme Tarihi:

Tahliye talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

5'i tutuklu 11 polisin yargılandığı Göktepe davasında, sanık avukatlarının tahliye talebi reddedildi. Duruşma salonuna foto muhabirleri ve kameramanlar sokulmadı. Sanık avukatlarından eski MİT'çi Necdet Küçüktaşkıner'in şovuna, Mahkeme Başkanı Mustafa Birışık müdahale etti.

Gazeteci Metin Göktepe'yi gözaltında öldürmekten 5'i tutuklu 11 polisin yargılandığı Afyon Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce verdiği karardan dönerek, Eyüp Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak keşifte, tutuklu polislerin hazır bulunmamasını kararlaştırdı. Afyon'da dün yapılan 10'uncu duruşmaya, tutuklu sanık polisler Seydi Battal Köse, Şuayip Mutluer, Selçuk Bayraktaroğlu, Saffet Hızarcı, İlhan Sarıoğlu ile tutuksuz sanıklar Murat Polat, Fedai Korkmaz, Burhan Koç, Metin Kürşat, Tuncay Uzun ve Fikret Kayacan katıldı.

Yargıç Mustafa Birışık başkanlığında, İbrahim Demirtaş ve Emine Zige'den oluşan mahkeme heyeti, dosya keşif için Eyüp 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğinden, sadece usul işlemlerini yerine getirdi. Duruşma salonuna fotoğraf makinaları ve TV kameraları sokulmadı. Sanık avukatlarından eski MİT görevlisi Necdet Küçüktaşkıner ile Mahkeme Başkanı Mustafa Birışık arasında, dilekçe okuma tartışması oldu.

Davanın seyrini uzun uzun anlatan Küçüktaşkıner, ‘‘Bir kısım basın gıyabi tutuklu müvekkillerimi kaçak gibi göstermiştir. Kamuoyunda infial yoktur. Bazı iç ve dış mihraklar infial olduğu propagandası yapmaktadır’’ dedi. Birışık ise Küçüktaşkıner'e müdahale ederek, ‘‘Böyle konuşarak tribüne oynuyorsanız bir diyeceğim yok. Ama tahliye talebinizi özetleyin’’ diye uyardı.

Mahkeme tutuklu sanıkların yargılandıkları ilin dışına götürülemeyeceğini belirterek, CMUK'un 162 ve 217'nci maddelerine aykırı karardan dönülmesini ve tutuklu sanıkların Eyüp'deki keşfe gönderilmemesini kararlaştırdı. Sanıkların tahliye istemlerini reddeden mahkeme, duruşmayı 25 Aralık'a erteledi.

Göktepe Ailesi'nin duyguları

Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan 10'uncu duruşmaya da geldi. Anne Göktepe ile kızı ve oğlu bu kez ellerinde dövizler taşıdı. Fedime Göktepe, 'Mülkün yoksa adaletin yok', oğlu Derviş Göktepe 'Çeteler yargıdan çeksin elini', kızı Füsun Göktepe de 'Bağımsız yargı istiyoruz' yazılı dövizlerle adliye binasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!