Tahliye olan dayakçı eşinin boynuna sarılmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Tahliye olan dayakçı eşinin boynuna sarılmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 12:55

KONYA’da dini nikahla birlikte yaşadığı 2 çocuğunun annesi 20 yaşındaki Gülpınar G.’yi, kendisini aldattığı iddasıyla döven ve başına taşla vurarak ağır yaralayan 33 yaşındaki İsmail P., yargılandığı mahkemece 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde yattığı süre ve mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurulan İsmail P. tahliye edildi. Yaşanan olaya rağmen İsmail P.’den şikayetçi olmayan ve karar esnasında mahkeme salonunda bulunan Gülpınar G., büyük sevinç yaşayarak eşine sarılmak istedi ancak jandarmalar engelledi.

Haberin Devamı

Olay, geçen Temmuz ayında merkez Selçuklu İlçesi Akşemsettin Mahallesi Timurtaş Sokak’ta meydana geldi. Çöplerden hurda ve karton toplayarak geçimini sağlayan İsmail P., birlikte yaşadığı Gülpınar G.’nin kendisini aldattığını öne sürerek tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine İsmail P., iddiaya göre Gülpınar G.’yi çocuklarının gözü önünde dövmeye başladı. Bunun üzerine evden dışarıya kaçan Gülpınar G.’yi sokakta yakalayan İsmail P., kaldırıma yatırarak başına taşla vurmaya başladı. Aldığı darbeler sonucu kanlar içinde kalan ve çığlık atan Gülpınar G.’nin yardımına komşuları yetişti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, İsmail P.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. İlk müdahalesi komşuları tarafından yapılan Gülpınar G., daha sonra olay yerine gelen ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaya şahit olan ve sokakta bekleyen çiftin çocukları 3 yaşındaki R.S.P. ile 1 yaşındaki M.P.’ye komşuları sahip çıktı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Yaşanan bu olaylara rağmen Gülpınar G.’nin şikayetçi olmadığı İsmail P. tutuklanırken, Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık avukatı ve Gülpınar G. katıldı. Duruşmada yeniden ifadesi alınan İsmail P. şöyle dedi:

"Gülpınar ile birbirimizi çok seviyoruz. Olaydan birkaç ay önce biraz tartıştık. O da evden ayrılarak Denizli’deki ablasının yanına gitti. Ablasının barda çalıştığını öğrendim. Oraya giderek Gülpınar’ı alıp Konya’ya döndüm. Döndükten sonra ablası bana telefon açarak hakaret etti. Gülpınar’ın beni aldattığını söyledi. Birkaç kez bana telefon açarak bunları söyledi. Bu yüzden tartıştık. Ama sonrasını hatırlamıyorum."

Gülpınar G. de mahkemede verdiği ifadede sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

BOYNUNA SARILMAK İSTEDİ

Mahkeme heyeti tarafından 5 yıl hapis cezası verilen İsmail P. cezaevinde tutulduğu süre ve mahkemedeki iyi hali de göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Kararı duyunca büyük sevinç yaşayan Gülpınar G., kendisinin başını taşla ezerek ağır yaralayan 2 çocuğunun babası İsmail P.’ye sarılmak istedi. Ancak jandarma ekipleri buna izin vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!