Tağşiş nedir? Tağşiş ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Tağşiş nedir Tağşiş ne demek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 11:55

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı. Bu gelişmenin ardından 'Tağşiş nedir?' ve 'Tağşiş ne demek?' gibi soruların yanıtı internette araştırılıyor. Peki, tağşiş nedir? Tağşiş ne demek?

Haberin Devamı

Gıda maddelerinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin, mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi "Tağşiş" olarak tanımlanıyor. Kelimenin anlamı TDK'da ise şöyle yer alıyor; "Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma."

TARIM BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çikolataların yer aldığı 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Duyuruda, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!