Tacize uğrayan kız yurdu kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tacize uğrayan kız yurdu kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Osmaniye'de, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Düzgün ile İl Kültür Müdür Vekili Veli Tosun'un geceyarısı alkollü olarak ‘Denetleme yapacağız’ diye girmek istedikleri Özel Okumuş Kız Öğrenci Yurdu'nu, sahibi kapatma kararı aldı. Yurt sahibi ve Müdürü Mehmet Okumuş, Düzgün ile Tosun'un 1 Mart Pazar günü saat 01.00'de alkollü olarak yurda girmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

‘‘Düzgün ve Tosun kendilerini müfettiş olarak tanıttıktan sonra denetleme yapacaklarını belirterek içeri girmek istemişlerdi. Bu kişileri içeri almayan yurt görevlisinin bana telefon etmesi üzerine, durumu polise bildirmiştim. Bu kişiler sağlık ocağındaki muayenede alkollü çıkmıştı. Bir gün gözaltında tutulduktan sonra adliyeye sevk edilen Mehmet Düzgün ve Veli Tosun yaptığım suç duyurusuna rağmen serbest bırakılmıştı. Valiliğe şikâyetçi oldum. Ancak valiliğin açtığı idari soruşturmadan da 1 aydan bu yana sonuç alınamadı.’’

45 ÖĞRENCİ

Mehmet Okumuş, sorumlular hakkında bugüne kadar ceza verilmemesi nedeniyle, 30 Haziran 1998 tarihinden geçerli olmak üzere yurdu hizmete kapatacağını, dilekçeyi valiliğe verdiğini söyledi. Osmaniye Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Düzgün ile Tosun hakkında soruşturmanın Milli Eğitim İl Müdürü Cemil Öztürk tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Bu yıl hizmete açılan 5 katlı Özel Okumuş Kız Öğrenci Yurdu'nda, 3'ü lisede, 42'si Osmaniye Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören toplam 45 kız öğrenci kalıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!