‘Tacizci doktor' için yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

‘Tacizci doktor için yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 12:10

İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki mağazada 26 yaşındaki tezgahtar D.I.'ye cinsel organını göstererek tacizde bulunduğu illeri sürülen Kıbrıslı Çocuk Hekimi 67 yaşındaki A.A. hakkında İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Dr. A.A. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gösterdiği adreste bulunamayınca, mahkeme hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Olay, 2 yıl önce Özkanlar semtindeki satış mağazasında meydana geldi. İddiaya göre, müşteri olarak mağazaya giden aslen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i (KKTC) vatandaşı olan Çocuk Hekimi A.A., içeride kimsenin olmadığı sırada tezgahtar D.I.'ye pantolonunun fermuarını açıp cinsel organını göstererek tacizde bulundu. Mağazanın güvenlik kamerasının da saptadığı olay sonrası haber verilen polis, A.A.'yı kısa sürede yakaladı. Şikayet üzerine gözaltına alınan A.A., polisteki ifadesinde, şeker hastası olduğunu, ne yaptığını bilmediğini söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen A.A., nöbetçi mahkemece tutuklandıktan, sonra 1000 YTL kefaletle serbest bırakıldı. A.A.'nın, ayrıca, 1 ay boyunca, karakola gidip imza atarak gözetim altında tutulmasına karar verildi. Dr. A.A., savcılıktaki ifadesinde, şöyle konuştu:

“Hastalığım dolayısıyla her şeyi unutuyorum. O an fermuarımını açık olduğunu bile farkında değildim. Böyle olmasını istemezdim. Ama hastalık bunu bana yaptırıyor” dedi. İşyeri sahibinin kız kardeşi D.I., ise “Evine sistem kuracağını söyledi. Kendisine bilgi vermeye başladım. Kısa bir süre sonra fermuarını açıp cinsel organını gösterdi. Ardından dükkandan çıkıp gitti. Kendisinden şikayetçiyim.”

Soruşturmayı tamamlayan savcı, doktor A.A., hakkında ‘Hayasızca hakaret etmek’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. Sanık doktor A.A., İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme daha önceden Çocuk Hekimi A.A., KKTC'de verdiği adreslere tebligat gönderip duruşmalara çağırdı. KKTC'den gelen cevap yazısında A.A.'nın adreslerinde bulunmadığı belirtildi. Bunun üzerine bugün yapılan son duruşmada hakim, sanık A.A., hakkında yakalama kararı çıkarttı. A.A., görüldüğü yerde yakalanıp, ifadesinin alınması için hakim huzuruna çıkartılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!